En runda till Emporia

Idag gjorde vi ett nytt försök på Emporia. Vi var där i lördags men då var där vansinnigt mycket folk så vi kom inte alls fram med barnvagnen, så då gav vi upp ganska fort. Men idag var det inte alls lika mycket folk så det blev en runda för att kolla vad som finns där och det blev stopp i några affärer. Två par byxor och en tjocktröja till Jesper ifrån Kappahl, shampoo till mig och magdroppar till Jesper från Apoteket; det va dagens inköp. Inte så mycket alltså, så jag och Sara ska dit igen på torsdag, det blev inte så mycket kollande i klädaffärerna idag eftersom vi hade Mattias och Kristoffer med oss..

Men trevligt var det ändå! Middag på Vapiano och efterrätt från Lilla glassfabriken. Var tyvärr inte så impad av Vapiano, de va ju sååå långsamma! Vi har varit på Vapiano både i Malmö och Stockholm innan och där va de supersnabba. Men gott var det iallafall.

Här är en bild från innan vi åkte in. Jag och Jesper busade i vår säng. Den bortskämda lilla plutten, byxorna är present ifrån moster/gudmor och pepparkakan fick han ju av din mormor när vi va på Vellingeblomman i söndags. Då kul att de tycker om honom så mycket och vill skämma bort honom.
Du är så älskad mitt lilla hjärta ♡


Fixardag

När vi va ute på morgonrundan med Yoshi så lös solen en liten stund och det va riktigt mysigt. Men det ändrades snabbt. Det började blåsa halv storm ute och man ville ju bara hem och krypa upp i soffan med en filt och varm choklad, men så blev det inte. Jesper somnade i vagnen och sov där i två timmar (!!) efter vi hade kommit tillbaka. Så jag har hunnit tvätta och plocka undan massor här hemma. Skönt att få det gjort!

Såg förresten att inlägget om Vellingeblomman publicerades bara för en stund sedan, men jag skrev det igår och det var alltså igår vi var där.

Bjuder på en bild från morgonrundan, så det såg ut innan det började storma och blev grått.


Vellingeblomman

Nu är vi på väg hem från ett besök på Vellingeblomman. De har börjat med julutställningen nu, jag tycker julen känns så långt bort men de är ju ungefär en månad till första advent. Inte så himla avlägset alltså!

Tyckte det va lite tidigt att köpa julsaker iallafall, så det blev lite godis till Yoshi och Jesper fick en pepparkaka av sin mormor :)


Fredag

Nu startar vi denna dagen..


Fika

Lyckades lura hit dem ;)

Hade sånt flyt idag! De skulle komma en stund efter tre. Så Jesper åt vid två, somnade och sov lite mer än en timme. Så när han vaknade vid tjugo över tre på ett strålande humör så hade jag städat hela bottenvåningen inkl. hela köket. Skurit upp lite exotiska frukter, tänt ljus och kaffebryggaren va laddad så det va bara till att trycka på knappen när jag såg bilen.

Medan vi väntade på dem så satt vi på golvet och sjöng sånger. Så kom de inte förrän lite i fyra, då hade mina sånger tröttat ut Jesper så han hade börjat bli gnällig igen ;) Men anledningen till att de va lite sena var att de hade stannat till i barnklädesaffären och köpt lite presenter till Jesper. Så himla snällt!

Vi har börjat med lite smakportioner till Jesper och han älskar att smaka på allt. Idag smakade han på melon, gillade det så mycket så att han höll kvar min mammas hand, och så fort hon drog bort melonen så skrek han. Lilla matvraket haha


Vår start på dagen

Vi brukar starta dagen med att Jesper kollar på Mumindalen och jag får äta frukost i lugn och ro. Oftast iallafall, det gäller ju att äta snabbt..

Får se vad vi ska hitta på idag då. Tänkte att jag ska försöka lura hit mamma och Sara på lite fika :)


Kommer snart

Denna fina sparkdräkten kommer snart in hos Lindex. Tur att Jesper behöver lite nya kläder...
 
Snart i Jespers garderob ;)

Lördagsmys

Mattias lagar carbonara, Teo och Yoshi leker med lego och jag och Jesper sitter och myser <3


BabyBjörn Miracle vs Ergo baby sport

För några veckor sedan så köpte vi en Ergobaby sport och jag är så himla nöjd med den! Jag bar Jesper i den i två timmar när jag va och shoppade med mamma och syrran, och jag kände absolut ingenting i min (väldigt dåliga) rygg.
 
Idag fick jag chansen att testa en Babybjörn Miracle. Jag, Jesper och Jesper faster/gudmor Jenny va hembjudna på våffelfika hemma hos Jespers nästkusin och mamma kl tio idag. Det är väldigt kul för det skiljer bara två dagar på de små nästkusinerna, och vi bor inte så långt ifrån varandra. De två killarna kommer nog ha mycket kul tillsammans.
 
Iallafall; jag och Jesper åkte med Jenny dit, alltså hade vi ingen vagn med oss. Tyvärr så var Jenny tvungen att köra hem kl ett, men det löste vi smart genom att jag fick låna deras Babybjörn bärsele så kunde jag gå hem. Men gud vilken skillnad det är på de två selarna. Jag får vara glad om jag kan ta mig ur sängen imorgon... Jesper verkade dock trivas helt ok i Babybjörnen. I Ergobaby selen så somnar han direkt, men i Babybjörn selen så var han vaken nästan hela tiden. Ingen aning vad det kan bero på, men eftersom han inte skrek så antar jag att den var godkänd :)
 
Inte för den med dålig rygg.
Det enda plusset med denna var att den va himla lätt att ta på själv. Jag har hittills inte lyckats få på mig Ergo baby selen utan hjälp. Väldigt dåligt!
Svår att ta på, men jättebekväm att använda!
 

Dåliga bilder från mobilen, men här är iallafall bilder på när jag använder Ergo babys sele.
 
Ergo baby sele med spädbarnsinsats
Tycker att Babybjörns sele är snyggare, men det är inte så viktigt för mig..
 
Fick en regnjacka av lillebror (inte så liten) när jag var gravid och växte ur min egna jacka. Perfekt när det regnar och jag bara ska ut med Yoshi en runda, Jesper får plats i regnjackan han med :D
 
Och ja jag vet att vi behöver putsa spegeln, har inte varit prio ett nu i flytten. Håller fortfarande på att packa upp lådor..

Den nya fåtöljen

Yoshi har lagt beslag på fåtöljen. Han har legat där hela eftermiddagen och gottat sig.


Titta in i kameran

Jesper är duktig på att kolla in i kameran ;)


Regn regn regn

Myser i sängen med Jesper, så mysigt när han ligger och pratar en massa. Får väl snart stiga upp och kicka igång denna dagen. Det är supertråkigt väder ute så idag blir det nog mest fix här inne, får se ifall jag orkar packa upp några lådor. Just nu står alla lådor som vi inte orkat packa upp intryckta på Jesper och Teos rum. Inte så jättebra alltså...


Lilla hjärtat

Så länge man kan roa sig bara med att sitta och titta på Jesper, att man aldrig tröttnar haha


MFF

Igår invigde Jesper en body som han fått av faster och kusinerna. Eftersom vi är ganska ointresserade av fotboll förutom vid em, vm och os så vill de se till att han hejar på rätt lag.

"Maaaaalmö FF" ropar Jesper ;)


Slappedag

Här har vi en riktigt slapp söndag. Dagen började bra med att Mattias tog Jesper och hundarna och gick en långrunda. Jag fick sova enda till halv elva :D

När jag gått upp så va det matdags för Jesper och då stack Mattias och handlade så att det kunde bli Scones till frukost. Så mötte han min syster på ICA så hon blev inbjuden på frukost (lunch) och sen kom Mattias syster med barn och både sambo och exman. Fullt runt frukostbordet alltså. Trevlig start på dagen!

Nu har vi slappat i soffan ett tag och snart sticker vi iväg till Ikea. Väntar bara på att Jesper ska vakna så att han kan äta innan vi kör.


Äntligen fredag!

Vi sitter i sängen och snackar lite medan vi väntar på att Mattias ska komma hem. Då blir det fredagsmys för hela slanten :D

Idag har Jesper på sig en sparkdräkt från Lundmyr, hans sista plagg i storlek 50. Och ja, Lundmyrs kläder brukar vara stora i storlekarna.


Yoshi

Tycker det va längesedan Yoshi fick ett eget inlägg. Så jag slänger in lite bilder som jag hittade på Mattias telefon.
 
Liten liten Yoshi som följde med husse på jobb ♡
 
Ja mobilbilder är ju va de är.. men de är iallafall bättre än inga bilder alls :)
 
Yoshi busar i snön
 
Bild från i somras när vi va på restaurang med Mattias mamma och Bertil
"Klart att Yoshi ska sitta med vid bordet!"
 
Ni kanske trodde att min mamma virkade ugglemössan till Jesper, men nä där har ni fel!
Den har han nämligen ärvt efter Yoshi.
 
Den busigaste, piggaste, tokigaste, störigaste (!!) hunden.
Men också den allra allra finaste ♡

Frukost på Ilva

Jesper väckte mig klockan sju i söndags morse; men efter matning så va Mattias världens underbarste sambo och lät mig somna om medan han tog bebis och vovve och gick på långpromenad. Jag sov till halv elva (!!), när hände det senast?! Helt underbart var det.
 
Planen för dagen var att vi skulle fortsätta packa upp flyttlådor och försöka komma i ordning, men jag är så himla trött på lådor så jag ville bara ut från lägenheten och bort från alla lådor. Så vi packade in oss i bilen och körde till Ilva för lite inredningsinspiration och frukost på Espresso House.  En väldigt mysig start på dagen och så blev det en liten photoshot vid "frukostbordet".
 
Mina älsklingar
 
Jesper sitter och spanar ut över parkeringen
 
Jag och min lilla älskling ♡

Stora lilla killen blev fyra månader igår
 
Mysigt värre ;)
 
"Dumma pappa, sluta fota mig och ge mig en bit papper!"

Inte riktigt som planerat..

I torsdags så följde jag och Jesper med min mamma till Lund för att hämta min lillasyster på stationen. Hon pluggar i Karlstad men är på Skånebesök hela helgen :D

Iallafall så skulle mamma hämta oss kl 15.00, och 14.53 var både jag och Jesper färdigklädda och jag stod och packade ner det sista i skötväskan. "Idag kommer vi vara klara i tid, det är nog första gången. Vad vi är duktiga!" Sa jag glatt till Jesper och vänder mig om och ler mot honom. Vad ser jag då?! Så va det med att vara i tid.. Bara att gå upp och byta kläder.


Dopet

Här kommer äntligen lite bilder ifrån dopet. Tog lite tid att hitta kamerasladden bland alla flyttlådor.
 
Tårtorna tog lite längre tid än planerat, vi höll på till klockan halv tre på natten, sen vaknade Jesper klockan fyra och höll mig vaken en timme. Väckarklockan ringde sedan kl sju och då va det bara att stiga upp och förbereda det sista. Behöver jag säga att jag la mig tidigt den kvällen?! Somnade nog i soffan vid åtta.
Förberedelser inför dopet. Som dekoration på borden hade vi klippt ut små fötter i blått papper. Sara fick hålla Jesper och jag ritade av foten, det va inte det lättaste...
Mattias hällde upp dopvattnet
 
Vi hade med en flaska ersättning i kyrkan ifall Jesper skulle bli hungrig, och det blev han så klart.
Och är man ett kräkbarn så är man... Jespers farbror lyckades fånga det på bild haha
 
Prästen, föräldrarna och faddrarna skulle lägga en hand på Jespers huvud medan prästen bad en bön.
Det är min syster  Sara (i blått) och Mattias syster Jenny som är faddrar.
 
Lilla familjen, första bilden på oss fyra tillsammans.
 
Smörgåstårta i församlingshemmet efter dopet.
Här ser man lite av bordsdekorationen; Jespers små fotsteg och lite bilder på Jesper från de 3.5 månader han levt.
 
Jättegoda smörgåstårtor
 
Den ena tårtan.
Hade jag vetat att de skulle ta så lång tid att göra dem så hade jag köpt färdiga haha
 
Den andra tårtan.
Det blev en rätt så rolig bit kvar av denna tårtan, ingen ville ju äta av Jesper så alla tog runt om honom.
 
Avslutar med tre charmiga bilder på Jesper. Det va inte lätt att få några roliga bilder på honom, efter ersättningen i kyrkan så somna han och sov sig igenom hela kalaset efter.
 
 
 

Redo för dop

Köpte en fin body till Jesper inne på Lindex igår. Så nu är han redo för att gå på nästkusinens dop :)
 
Kunde inte låta bli, den är ju så söt haha
 
Testade förresten bärselen ute för första gången igår, har bara använt den lite här hemma innan. Vi har en från Ergo Baby och jag tycker den är riktigt bra. Hade den på ungefär 2h igår och fick inte ont i ryggen alls. Ganska fantastiskt med tanke på att jag knappt kan lyfta Jesper utan att det känns som att ryggen ska gå av.

Har ju helt glömt bort..

att vissa er vad vi fick hem från Babyshop i början på veckan.
 
Body ifrån eBBe Kids
Har börjat köpa hem lite i strl 68 nu. Han har ju precis börjat med strl 62 men det är ju lika bra att börja köpa hem nästa strl, de växer ju så fort.
 
Ännu en body ifrån eBBe Kids
Bra kvalité och bra priser
 
Body ifrån Mini A Ture
Perfekt när man ska vara lite finklädd :)
 
Fin body ifrån Lundmyr of Sweden
 
Fleecefodrad mössa ifrån Geggamoja
Gillar deras ränder, har även ett par byxor och två pyjamaser från dem.
Tycker kvalitén på deras kläder är riktigt bra!
 
Fleecefodrad scarf från Geggamoja
 
Beställde även ett regnskydd till babyskyddet. Tyckte det verkade helt onödigt innan men nu har jag verkligen märkt att det behövs. Så nu är vi redo för kallare och regnigare väder.

Magen

En dag frågade Mattias mig om jag hade ont i magen. "Nä vadå då?" Undrade jag. Ja tydligen stod jag och klappade på magen. Reflex efter graviditeten ;)
 
Ungefär en vecka innan Jesper föddes
 
Ungefär 3,5 månader efter han föddes.
Där är ju en bilring kvar, får se ifall man någonsin blir av med den...

Äntligen

Idag har jag äntligen fått köpt en fleeceoverall till Jesper. Var på Polarn o. Pyret för två veckor sedan och kollade på overaller men det blev inte att jag köpte någon. Tycker det är så svårt med storlekarna, man vill ju gärna att en overall för 600kr ska hålla hela säsongen. Enligt tabellen så borde han ju ha en strl 68 för det är 4-6 månader, men strl 62 va ju alldeles för stor nu, när kommer då 68:an att passa? Så det fick bli en i strl 62. Köpte tossor och vantar också, så när han blir för lång så att det inte går att vika över händerna och fötterna längre så får vi använda vantarna och tossorna :)
 
 
Jag älskar verkligen Polarn o. Pyrets kläder. Gillar ju randigt och marinblått till mig själv, så då kan ju Jesper också få ha det :D
 

Inte med i planeringen..

Stod och lagade mat i över två timmar igår, det blev porterstek med sås och potatis. Det jag inte hade med i planeringen va att när maten va klar så va det också matdags för Jesper.. Så det blev kall mat för mig.


RSS 2.0