Vill ha!

Sitter och surfar runt på lite möbelsidor, vill göra om här hemma och vill göra färdigt! Idag har jag iallafall tömt arbetsrummet på en massa flyttkartonger och jag har skruvat ihop en hylla som ska stå i förrådet. Ska väl bli lite ordning här så småningom.
 
De projekt jag har på gång nu är att arbetsrummet som varit fyllt av kartonger ska ställas i ordning. Där ska helst få plats två skrivbord och tv bokhyllor. Vill gärna ha en soffa eller fåtölj där inne också, och min crosstrainer hade jag tänkt ha där, och de garderoberna som fanns ursprungligen i lägenheten hade jag också tänkt ställa in där. Tror vi får bygga ut arbetsrummet rejält, eller så får jag göra om mina planer..
 
Sen så måste Jesper och Teos rum också fixas. Just nu sover Jesper inne hos oss och det kommer han fortsätta med ett tag tror jag, och när Teo är här så sover han på soffan. Det är väl mest det jag vill förändra, han behöver en riktig säng och vi behöver någonstans att göra av alla leksaker!
 
På lördag ska vi fira min födelsedag (fyller år imorgon) så jag måste städa hela lägenheten. Tänkte att jag skulle passa på att fota lite så jag kan visa er hur här ser ut och så jag kan berätta hur jag har tänkt mig att det ska bli.
Men så länge så bjuder jag på lite möbler som jag vill ha!
 
Den här tv-bänken vill jag ha!
Bra med lite förvaring men ändå dörrar som man kan stänga (och sätta barnlås på).
Från XXXLutz
 
Den här stolen vill jag ha i hallen.
Tror det blir snyggt tillsammans med en fin kudde eller filt som ger lite färg.
Från ILVA

Min lilla plutt

Jesper har varit gnälligare än gnälligast idag och de får man ju lov att vara när man har feber. Han är inte förkyld eller sjuk på något annat sätt så jag vet inte riktigt varför febern kommit, kanske tänder på g?
 
Idag har Jesper invigt sin onepiece från Geggamojja.
Jättemysig och fin men varm! Han blev så varm (berodde nog på febern) så att vi va tvugna att byta kläder på honom.
 
Lite har vi lekt trots febern, men mest har vi myst med böcker i soffan :)
När jag läser och pekar så sitter han faktiskt still och tittar. Läste "Titt-ut, vem där!" minst 10 gånger och han skrattade var gång.

Vill ha!

En dator är bara en dator.. eller? Tänkte att jag skulle surfa runt lite efter en datorväska, och visst hittade jag väskor men jag hittade även en massa annat.
 
Som t.ex. roliga klistermärken
 
Det här skalet vill jag ha!
Fyller snart år så det står med på önskelistan, bara så ni vet ;)
Finns här
 

Vill även ha ett datorfodral från Marc by Marc Jacobs, men hittar inte någonstans?! Jag vill ha ett i någon fin färg, men till 13" hittar jag bara svart och grå, typiskt för till 11" finns det både rosa och lila :(
 

Fredagsmys

Idag har vi haft en riktig hemmadag. Vi har städat och plockat undan lite, tvättat och vikt tvätt.. men allra mest har vi busat, lekt och gosat.
 
Jesper har äntligen börjat lyfta sig själv på raka armar, nu ska han bara få upp rumpan sen tar det nog inte lång tid innan han kryper.
 
 
Yoshi har spenderat det mesta av dagen ute i trädgården.
Han vill ju va ute i snön lite mer än vad vi andra vill ;)
 
 
"Jippie, snö!"
 
 
Jesper har gungat på sitt bi idag
 
 
Och nu tycker han det är jätteroligt!
 
 
Fina lilla älsklingen ♡
 
 
Jesper som va så liten och smal innan, nu syns det tydligt att han blivit en liten knubbis. De ser man både på dubbelhakan, kinderna och på händerna.
 
 
Mmm majskrok!
På fredagar får man ju unna sig nått gott ;)
 

Mys och tvätt

Eftermiddagen igår spenderade jag och Jesper i sovrummet. Vi myste och Jesper hjälpte mig vika tvätt ;)
 
Lillbusen kryptränar i sängen
 
 
Vadå? Ska den inte vikas så här?!
 
Vi myste lite extra med Jesper fina lilla säng.
Nu är en ny madrass inköpt och det är dags att bygga ut sängen till nästa storlek.
Kommer sakna den lilla sängen, han blir stor så fort ♡

Underbara barn ♡

Usch vad jag är trött just nu! Jesper har sovit jättedåligt idag vilket så klart resulterar i en jättegnällig kille. I förmiddags sov han en timme och i eftermiddags 10 min, har brukar sova 2h på förmiddagen och 2h på eftermiddagen.. Ska iallafall gå och lägga mig så fort tvättmaskinen är klar, vilket jag hoppas är snart!
 
Men trots gnället så fick vi en jättemysig eftermiddag, Fanny och lilla Olivia kom på spontant besök så det blev fika på kladdkakemuffins med grädde (duktig jag är som bakat) och en massa kaffe. Alltid lika mysigt ♡
 
Våra underbara barn ♡
Jesper född i juni -12 och Olivia i maj -11, tänk så mycket som händer på ett år!
 
Imorgon blir det fika och bebismys hemma hos Sandra och lilla Elias, det är verkligen så härligt att vara mammaledig.
 
Fina Yoshi som inte alls förstår den här bebishysterin, fast lite bättre tycker han det är när Jesper kastar ner majskrokar till honom haha
 
En lite suddig bild från imorse då Jesper fortfarande va positiv ;)

Dålig med kameran

Måste bli bättre med kameran! I onsdags vfikade jag och Jesper med två vänner från grundskolan, och jag glömde kameran.. Tradigt när den ena bor i Oslo och det var första gången hon träffade Jesper. I torsdags va en gammal jobbarkompis till mig på middag hos oss och hör och häpnad, jag tog TVÅ bilder ;) Sen på fredagen bjöd jag hem hela mammagruppen från BVC på fika och jag tog... noll bilder. Bättring!
 
Therese kom på middag, och när det va dags för pyjamas för Jesper så fick Therese välja pyjamas.
Kunde nästan räkna ut att hon skulle välja tigerpyjamasen med tillhörande mössa ;)

Mm majskrok!


Gamla bilder

Förde över bilder från den lilla kameran (som vi inte använder så mycket), och där va en del bilder sen innan jul.
 
En väldigt glad och väldigt kladdig liten plutt, mat är gott!
 
En bild från när vi klädde granen.
Samtidigt som vi lyssnade på gangnam style, så blir det när en sexåring ska välja låt ;)

Bzzz bzzz

Jesper fick ett gungande bi av moster/gudmor Sara i julklapp. Så här tyckte han om det..


Nytt till hemmet

Ja som ni vet så har jag ju köpstopp.. Men man får ju kolla!
 
Detta hade jag kunnat tänka mig till vårt hem:
 
Vi behöver krokar i hallen eftersom Teo inte når upp att hänga sin jacka på hatthängaren. Tyckte detta va både ett roligt och snyggt allternativ. Det är alltså en väggbild och sen sätter man upp krokar på väggen så det ser ut som man hänger kläderna på trädets grenar.
 
Vi kör på en lite romantisk stil i sovrummet, och vi ska ju måla om rummet snart (hoppas det blir snart iallafall). Vi ska måla det vitt och visst hade det varit fint att sätta upp denna väggtexten i sovrummet?!
Vi har en av köksstolarna stående i sovrummet så man har nåtgot att hänga kläder på, hade varit mycket snyggare med denna stolen. Tror dock inte att Mattias hade gillat denna stolen, han vill köra marint och stjärnor ala Lexington även i sovrummet. Men icke, det är jag som bestämmer! ;)
 
Alltihop hittade jag otippat nog på ellos.se. Har aldrig riktigt kopplat ihop dem med inredning, men de hade mycket snyggt!

Min lilla goding

Min underbara lilla goding ♡
 
När han är vaken kan jag inte sluta gosa med honom och när han sover så vill jag bara ta upp honom och pussa och krama honom..
men det gör jag så klart inte, han är ju ganska jobbig att natta om ;)

Barndop

I söndags var vi på dop, det va Jespers lilla nästkusin Pelle som skulle döpas. Eftersom vi glömt vår kamera hemma hos andra nästkusinen Elias så fotade jag med iphonen. Tydligen så ska kameran på iphone 5 vara mycket bättre än på 4:an, men jag vet inte om jag märkt någon skillnad direkt. Om inte ljuset är bra så blir bilderna riktigt dåliga.
 
Här kommer några bilder tagna med mobilen.
 
Det va inte lätt att underhålla Jesper i kyrkan, men psalmboken var ganska rolig.
Speciellt snörena som man kunde dra i.
 
Tråkigt med kyrkor, tycker Jesper.
Kan förstå honom, detta är ju hans tredje barndop på 4 månader..
 
Lilla Pelle blev väldigt facinerad av ljuset, men han gillade inte alls att tvätta håret ;)
Goda tårtor

Snö snö snö

Jösses vad det kommit snö! Jag och Jesper hade bjudit hem hela mammagruppen på fika, men p.g.a. all snö så kom inte barnvagnarna fram. Så här sitter vi med en väldigt städad lägenhet och en hel hög med kladdkakemuffins, inte helt fel. Men men.. vi bokade om så på fredag blir det fika istället. Spännande med fem mammor och fem barn, det blir fullt hus.
 
Ute på promenad. Jag pallade upp med en filt bakom ryggen på Jesper för jag tänkte att han kanske ville titta sig omkring, men han såg mest butter ut för att han inte fick ligga ner och sova haha
 
Mammas lilla ♡
 

Lilla busen

Lilla busen som skulle hjälpa sin mamma att vika tvätt. Vet inte riktigt om han va till så mycket hjälp, tycker han mest vek upp det jag redan vikt haha
 
Mammas strumpor smakar inte gott
 
Lilla linslusen ♡
 

Billig shopping

Ska ju som ni vet inte shoppa något denna månaden, MEN.. nu råkar det vara så att jag hittade ett presentkort på blingo.se som gäller fram till den 15 januari 2013. Dumt att inte utnyttja det ju!
 
Så presentkortet + 65kr gav mig detta:
 
En fin filt. Den är lite tunnare så det är perfekt när Jesper somnar hemma hos någon annan eftersom han blir så varm när han sover. Hemma sover han i bara body eller i blöja, inte alltid så lätt hemma hos någon annan eller på en restaurang ju ;)
 
En bra basklänning i snygg färg, passar perfekt med en lång kofta :D
 
En body i storlek 74. Behövs verkligen! Vi har ungefär 5 plagg i strl 74 för när jag handlade innan han föddes så köpte jag inte större än storlek 68. Det kändes ju aå avlägses, men nu är vi ju snart där för jag har snart sorterat ut allt i storlek 62!
 

I paketet

I paketet från Kids Brand store fanns en sparkdräkt från Ralph Lauren som Elias fick i sen julklapp och en one piece från Geggamoja till Jesper.
 
Present till Elias ♡
Sitter och drömmer mig bort på Ralph Laurens hemsida just nu.
Fasen att de inte skickar till Sverige, där finns ju massor fint :(
 
Mysig one piece från Geggamoja

Hämta paket

Har precis varit på ICA och hämtat ett paket från Kids Brand store. "Jasså! Hur gick det med det där köpstoppet?!" Tänker ni kanske nu, men det är faktiskt kläder som jag beställde på mellandagsrean i december. Har inte blivit färdig att hämta ut det förrän nu, har glömt det var gång jag varit på ICA.
 
Ska visa er ikväll vad det va i paketet.
Kan inte visa nu för det ena plagget är en present som vi ska ge bort ikväll.
 
Här är en bild på klockan jag fick av Mattias i julklapp.
ÄLSKAR DEN! Tack min älskling ♡

Köpstopp!

Som början på året så har jag gett mig själv köpstopp. I december så köpte vi ett nytt soffbord, vars en iphone 5, en tv till sovrummet och en till vardagsrummet, jag köpte en Nespressomaskin till Mattias i julklapp och han köpte en Marc by Marc Jacobs-klocka, en Lexingtonfilt och ett Thomas Sabo halsband till mig. Plus att vi köpte en j*kla massa julklappar till andra. Så nu är det STOPP!
 
Visst lockar reorna men samtidigt känns det skönt att ha bestämt sig för att inte köpa något onödigt. För mat och annat som vi behöver får vi självklart köpa. Men jag får väl inse att Jesper kanske inte behöver alla kläder jag köper..
 
Ja det ska bli spännande att se hur det går. Hittills så har jag varit och storhandlat mat (köpte bara sånt på min handlelista) också har jag faktiskt köpt ett stor gosedjurslejon från grannens son för 40kr haha. Jag har börjat planera för Jesper och Teos djungelrum och när jag såg att de skulle sälja lejonet på en loppissida på facebook så slog jag till. Känns som ett ganska okej impulköp ändå ;)
 
Denna fina filten fick jag av Mattias.
Eller av Jesper om man ska tro vad som stod på paketet, typiskt att han har ärvt mina dyra shoppingvanor..
 

Ska se ifall jag kan bli färdig till att fota några andra julklappar vi fått, så jag kan visa er. Ska iallafall visa er den superfina klockan jag fick av Mattias, älskar den!

Lilla garderoben

Jag håller på att packa inför helgen. Vi ska åka till Lalandia och fira att min mamma fyller år. Det är mycket roligare att packa till Jesper än att packa till sig själv. Blir ju många outfits att sätta ihop till en liten som precis håller på att lära sig äta riktig mat ;)


Senaste veckan..

Tänkte köra en liten uppdateringen om vad vi hittat på de senaste dagarna.
 
Annandagen spenderade vi hemma och vi bara slöade.
Jespers förkylning blev värre och han sov knappt på natten, alltså gjorde inte jag och Mattias det heller.
 
Den 28:e så kände vi inte igen vår lilla plutt längre. Han va trött och hängig, hostade mycket och hade det jobbigt att andas. Så vi bestämde oss för att åka in till barnakuten.
 
Efter nästan åtta timmar på akuten där Jesper fick inhalera adrenalin en gång i timmen, så fick vi veta att det va RS-viruset och då blev vi inlagda.
Jesper var uppkopplad till en maskin som mätte pulsen och syressättningen och han fick inhalera adrenalin och NaCl varannan timme. Vid fyra på natten så blev andningen så dålig så han fick sova med syrgasmasken. Detta va den jobbigaste natten jag någonsin varit med om. Inte många timmars sömn p.g.a. oron och att ligga där ensam mitt i natten och höra hur jobbigt Jesper hade det att andas, usch det va hemskt.
 
Efter ett dygn av inhalationer så va andningen bättre och eftersom Jesper åt bra så fick vi åka hem.
Skönt!
 
 
Till nyårsafton va Jesper mycket bättre och tanken var att vi skulle fira in det nya året med mina föräldrar, men då blev istället Mattias dålig. Feber och allergiutslag över hela kroppen, så vi bestämde oss för att fira hemma istället. Men trerätters middag blev det ändå och Jesper va fin i kostymbyxor, skjorta och väst.
Slipsen vägrade han ;)
 
Jesper sitter hos Mattias och äter majskrokar. Kladdigt blir det men är det fest så är det!
 

Mysig middag för två ♡
 
Till förrätt blev det Gambretti Marinata.
Vinmarinerade räkor som sen tillagades i ugnen. Jag vet man ska inte skryta, men det va nog de godaste räkorna jag någonsin ätit.
 
Till varmrätt, pepparbiff, hasselbackspotatis, champinjonsås, stekta champinjoner och en sallad.
Mums!
 
Efterrätten bestod av marängsviss som åts sittandes i soffan i one piece samtidigt som vi kollade på filmen New years eve. Fem minuter i tolv vaknade Jesper och då tog vi upp honom istället för att natta om honom direkt, tänkte att han också skulle få se lite raketer. Och det gillade han, han varvade skratt och viftande med att se helt förvånad ut. Så på tolvslaget stod jag i vårt sovrum och tittade på raketerna med Jesper i famnen, Mattias med sin arm runt mig och Yoshi liggandes på mina fötter. Även om det inte blev som vi tänkt så blev det ändå den bästa nyårsaftonen någonsin. Känner mig väldigt lyckligt lottad som har min lilla familj ♡
 
GOTT NYTT ÅR PÅ ER!
 

Housewive

Medan Mattias och Jesper låg på soffan och sov så ställde jag mig och gjorde en köttfärspaj. Kände mig som en riktig hemmafru ;).

Jag vet att det varit dåligt på bloggfronten, men de har hänt så mycket så det har inte hunnits med. Jag ska uppdatera er lite senare om vad som hänt, bl.a. om vårt besök på barnsjukhuset.


RSS 2.0