Dagens frukost

Kylen är nästan tom så då får man ta av det lilla som finns. Dagens frukost blev knäckebröd med avokado och örtsalt och en kopp varmt citronvatten. Enkelt men gott!


Myskväll

Vi har haft en riktigt mysig dag idag! I förmiddags var vi på BVC för Jespers 8 månaderskontroll, och vi behövde ju verkligen inte oroa oss för att han inte skulle ha gått upp tillräckligt.. På de senaste två månaderna hade han vuxit 4 cm och gått upp 1,5kg!! Så nu är han 69,6cm lång och väger 7900g. Ingen liten plutt längre alltså!
 
Viktuppgången firade jag och Mattias med att äta sushi till lunch, mycket bra sätt att fira hihi. På eftermiddagen kom Sara hit och vi drack kaffe, åt glass och snackade en massa samtidigt som vi busade massor med Jesper. En riktigt mysig eftermiddag :)
 
Tupperware är bra till mycket, t.ex. som hatt när de snöar ute ;)
 
Fast hatten ville inte stanna på huvudet på denna lilla vildningen ♡
 
På kvällen bjöd jag hem Sara och Kristoffer på middag, dels för att vi hade så mycket mat och dels för att jag tänkte att vi kunde fira Sara lite i förskott, hon fyller nämligen 25 år imorgon. Grattis i förskott!
 
Dovhjortsstek, kokt potatis, kokta morrötter och brunssås, och sedan creme brulé till efterrätt.
Sånt äter vi till middag när vi inte orkar handla. Underbart att ha en pappa som är jägare och fyller frysen åt oss, det uppskattas verkligen ♡

Tummen upp för Tupperware

Vem behöver dyra leksaker när man kan leka med (dyra) tupperwareburkar?!
 

Äntligen en bit på vägen

Nu har vi äntligen kommit en bit på vägen i Jesper och Teos rum. Mattias målade i helgen och igår skruvade vi ihop möbler. Det är inte klart! Men ni ska få tjuvkika lite iallafall.
 
 
En vägg är målad grön och de andra är vita. På den gröna väggen ska det sättas upp hyllor och sen ska det målas (Sara och Kristoffer ska måla) djungeldjur på väggen. Tror det kommer bli riktigt bra när det är klart!
 
Jag har gjort två tavlor i photoshop som ska hängas upp så fort jag har bestämt mig för var de ska hänga.
 

Ska fota mer när det är klart (eller mer klart iallafall). Och då ska jag fota med den vanliga kameran, det är inte lätt att fota med en systemkamera utan zoom-objektiv. Man får inte med så mycket på bilden..

Jesper lär sig äta själv

Ibland låter jag Jesper få kladda lite själv när han äter, man måste ju få öva på att äta själv :)
 
Vadå?! Är det meningen att jag ska kunna få upp maten med den här konstiga pinnen?!
 
Jag kanske kan sörpla i mig maten från kanten istället..
 
Nähä det gick inte heller
 
Lika bra att kasta det på golvet då..

Äntligen nära ♡

För ungefär en månad sedan så hjälpte jag min syster att flytta, så nu bor de bara tvärs över innergården för oss. Så härligt är det! Så nu får vi besök nästan varje kväll, väldigt trevligt men kanske inte så bra för figuren ;)
 
Så här såg det ut för några dagar sedan när Sara och Kristoffer stod för kvällsfikan.
(bild tagen av Sara)
 
Och så här såg det ut igår, då va även Fanny på besök.
Tyckte jag va riktgit duktig som bakar bullarna själv och gjort den falska mandelmassan själv (Mattias är allergisk mot mandel). Grädden är köpt och vispad av Mattias, och det gjorde han riktigt bra ;)
Gott blev det!

Årets första klick!

Hade ju som ni vet köp-stopp i januari, och jag har klarat det ganska länge i februari också. Så idag gjorde jag årets första klick, eller klipp kan man också säga ;) Laredoute hade nämligen lite rea så det blev både några reaköp och några till ordinarie pris. Som vanligt.. man kan ju aldrig hålla sig bara till rean.
 
Som vanligt blev det flest klick till Jesper..
 
Lika bra att köpa den i två färger när de ändå är så billigt ;)
 
Fina byxor :D
 
Och till mig, ville ha dem redan i vintras men det blev aldrig att jag köpte dem.
Nu fick jag 60% rabatt på dem. Det gillas!

Fikadags!

I tisdags skulle vi först varit och fikat hos Sandra och lilla Elias på förmiddagen och sen hem till min syster och fika på eftermiddagen, men eftersom Jesper fortfarande är lite snuvig så fick vi skippa bebisfikan på förmiddagen (vill ju inte smitta de andra små). Men fika på eftermiddagen blev det iallafall. De får inte välja själva ifall de ska bli förkylda ;)
 
Sara hade bakat jättefina cupcakes!
Hon håller för övrigt på att planera Jespers 1 årstårta. Är redan spänd på hur den kommer bli, men vill gärna ha lite fina cupcakes rosor också ;)
 
Jesper sitter nöjt och smaskar på ett smrgåsrån hos sin mormor.
Nöjd så länge han har ryggen mot Ronja (min andra syster) som han är lite rädd för haha

Söndag

Snart dags att gå och lägga sig efter en händelserik helg! Fattar inte riktigt att jag fortfarande kan hålla mig vaken.. I fredags körde vi fredagsmys för hela slanten och Jesper somnade snällt redan kl 20! Men så plötsligt blev det klydd i serverhallen (som jag nämnde i tidigare inlägg), jag fastnade i webshoparna och gick inte och la mig förrän halv två. Klockan tre vaknade Jesper och va pigg som om det vore morgon, halv sju somnade han och klockan åtta ringde väckarklockan..
 
Så då steg vi upp och fixade till oss snabbt och sen körde vi till fotografen och Jesper blev fotad. Väl hemma igen så packade vi ihop en liten resväska till Jesper och sen bar det av till mina föräldrar. Jesper skulle nämligen sova borta för första gången eftersom vi va bjudna på fest. Så när han va lämnad så körde vi hem och gjorde oss i ordningen och sen körde vi till Lund. Vi va bjudna på fest hos en gammal kompis till Mattias, de växte upp på samma gata så de har känt varande nästan hela livet :) Jättetrevligt var det och vi va hemma och la oss vid fyra. Så himla skönt att sova en hel natt och få en lång sovmorgon!
 
Sov enda till halv elva idag, så när vi väl vaknade så låg jag kvar i sängen ett tag och kollade bloggar och facebook på mobilen. När jag gick in på facebook så stod det att jag hade ett nytt meddelande, klickade på det och det stod så här: "Ifall ni mot förmodan skulle ha glömt det: Idag ses vi!" Fan fan fan! Just det jag skulle ju va i Malmö klockan 11.30 och äta brunch med några tjejer från min gymnasieklass. Så det va bara att hoppa upp och göra sig i ordningen och sticka in till Malmö. Sen efter en trevlig brunch så körde jag och hämtade Jesper, va kvar en stund där så att Mattias kunde få måla hemma i lugn och ro. Så nu är fondväggen i småkillarnas rum målad :D En bit på vägen iallafall.
 
Så nu är jag iallafall väldigt trött och det ska bli ganska skönt med måndag faktiskt, trodde man väl aldrig att man skulle säga ;) Planerna för imorgon är att vi ska gå en låååång runda tillsammans med Jespers moster/gudmor och sen blir det ett besök på BVC för 8-månaderskontroll. Lugn dag alltså, skönt!
 
Jesper har börjat med 8-månaders barnmatsburkarna nu.
Spännande tycker han! Men lite jobbigt när han tvunget ska sortera ut varje riskorn ;)
 
I fredags va vi på Ikea och då testade vi att köra Donkeyn i duo-läge.
Mycket förvaringsplats blev det!
 
Om ni motförmodan skulle orka läsa enda hit så önskar jag er en god natts sömn och en trevlig vecka :D

Jespers önskelista

Jesper vill ju också ha lite nya kläder, det här är med på hans önskelista!
 
Från Kappahl
 
 
Eller lilla och lilla, han har mest strl 68 nu (några få plagg kvar i 62), så det är inte lönt att köpa mer i strl 68 utan det blir 74 nu. Storlek 74 är stort! Vad hände med min lilla plutt?!
 
 

Gräsänka...

Mattias va tvungen att köra till serverhallen eftersom en server klyddar, som vanligt.. Så jag sitter hemma själv, eller ja själv är jag ju inte men Jesper och Yoshi sover. Och vad gör man när man sitter hemma själv, jo kollar webshopar såklart! Hittar massa fint jag vill ha, största habegäret är just nu en ny barnvagn, Bugaboo Buffalo!!! Ska flytta in hos oss i mars, har övertalat Mattias och jag är överlycklig. Hoppas nu bara den lever upp till alla mina förväntningar :D
 
Här är lite annat som jag vill ha, bara drömmer om att Mattias ska komma hem en dag och överraska mig med att han har köpt allt på min Odd Molly-önskelista hehe
 
Brukar inte gilla oranget, men denna tröjan är ju jättefin!
 
Vet inte vad det är med mig och orange just nu?! Men vill ha denna med!
 
Ååh vill ha denna plus lite vår nu!
 

Stora killen!

Igår blev Jesper 8 månader. Stora killen nu ju! På måndag ska vi till BVC, har inte varit där sedan 6 månaderskontrollen. Ska bli väldigt kul att se hur lång han är och vad han väger. Han har fått riktigt goa kinder och små bebisvallkar sen vi gick över till bara barnmat (slutade amma precis efter nyår).
 
8 månadersdagen firade vi med att byta från liggdel till sittdel.
 
Vi firade även med majskrokar.
Går det att äta dem utan att det blir kladd och klet överalt?! Svar nej, så efter smaskandet så fick det bli ett bad för Jesper ;)
 
Jesper va mycket glad över att bli 8 månader.
Han fick testa på 8-månaders barnmaten också, det va smaskens!
 
Underbara lilla plutt, tänk så mycket bättre allting är nu när du är här ♡

Hallå hallå från sjukstugan

En fullspäckad helg och sen några sjukdagar på det är förklaringen till att det varit så tyst här i bloggen. Jag fyllde år i fredags och det firade vi genom att Jesper fick mysa hos Mattias syster medan jag och Mattias åt middag på Mrs Brown och sen gick vi och såg Les Miserables på bio. En väldigt mysig kväll blev det, längesedan det bara va vi två ♡
 
Lördagen började med att Mattias körde och hämtade Teo som skulle sova hos oss och sen bestod dagen av städande och fixande för att på kvällen blev det kalas med våra familjer. Vi skulle bli 26st (närmsta familjen) men vi blev "bara" 14 och det är jag väldigt tacksam för! För trångt blev det, vet inte var jag skulle gjort av 26st!!
 
Bröderna underhåller sig själv i vår säng medan jag viker tvätt.
 

På söndagen lämnade vi Teo hos sin mamma vid lunch och sen blev det ett massa körande för att hinna med några olika ärenden. Först ett stopp på Nova för att lämna tillbaka en bok och äta lunch. Sen körde vi till Babyproffsen för att reklamera Jesper gåstol som han fick i julklapp. Men det visade sig att det inte va något fel på den, det va bara vi som gjorde fel.. Efter det körde vi till Hansa Baby för att testa en Bugaboo Cameleon och sen en tur till Barnaffären G-knapp för att testa lite fler vagnar. Vår vagn är stor och klumpig och det blir ofta att jag skippar att ta med vagnen bara för den är så tung att lasta i och ur bilen. Så tanken är att vi antingen bytar vagn till någon mindre (typ Cameleon?) eller köper en till som vi kan ha när vi ska iväg. Vi kollade på en Baby Jogger city mini 4W, den blir jätteliten ihopfälld men man kan inte ha barnen vänt imot sig, vilket vi gärna vill kunna ha. Så himla svårt att hitta en vagn som passar in på alla våra krav.
 
Sen måndag, tisdag och onsdag har vi varit väldigt förkylda så det har blivit mycket innemys och en hel del krypträning för Jesper.
 
Yoshi är bästa krypmotivationen ;)
 
Yoshi gillar att pussas!
Jag gillar inte att Yoshi slickar Jesper i ansiktet (och det vet Mattias), men nu när jag förde över bilder från systemkameran så hittade jag en hel del sådanna här bilder..
 
Verkar inte som att Yoshi hade så bra andedräkt ;)

RSS 2.0