Matkaos

Man börjar middagen med ett avtorkat fint dukat bord, och man avslutar den med mat på hela bordet och golvet... Och i håret på en viss liten herre.

Precis börjat äta
(Rådjursgryta med ris och kokta grönsaker)

Maten sprider sig!



Lekträff

Idag har vi haft lekträff med två mammor med barn från föräldragruppen. Lyxlunch bestående av kycklingfile och fläskfile med potatissallad och två olika såser och sen cheesecake. Och en massa bus och lek såklart, Jesper däckade i bilen på väg hem, bra betyg på den förmiddagen alltså!

Finisen i nya skorna och ny jacka och mössa. Ska försöka visa bättre bilder på de senare :)




Kuoma

Några timmar efter jag skrivit inlägget om vinterskor till Jesper så hörde min mamma av sig från en affär i Jämtland.. Och nu är Jesper ägare av ett par Kuoma vinterstövlar, så nu hoppas vi att de blir bra. Har läst mycket bra om dem iallafall. Jespers vintergarderob börjar bli färdig, vad ska vi sen shoppa för något?! Kanske dags för mig att fylla på min garderob lite ;)




Tummen upp för Babyshop

Beställde skorna till Jesper igår vid lunch, och idag när jag sitter och äter lunch så kör postbilen förbi och lämnar dem i brevlådan. Det är snabb service!

Ska testa dem så fort Jesper vaknar, är lite orolig att de ska va försmå.. 



Äntligen!

Äntligen tog jag tag i och beställde ett par höstskor till Jesper. Det börjar ju bli väldigt kallt med sneakers, iofs har han haft tjocka strumpor i, men de står ju inte emot väta. Men klick klick på babyshop så va det problemet löst!
 
De här från Kavat blev det.
De ska stå emot väta bra och de är fleecefodrade, perfekt!
Nu ska jag bara lyckas bestämma mig för vilka skor han ska ha i vinter för det är ju snart dags för vinterskor.. Mattias är i Vansbro och jobbar tills på fredag och där har de redan snö!! Jag är iallafall inne på ett par Kavat Björn och ett par Uggs.. Låter det som ok vinterskor? Någon som har något tips eller annan input på skovalen?
 
 

Magiska år

Satt och kollade på lite gamla bilder och blev lite bölig. Tänk så fina år jag och Mattias haft tillsammans och så mycket vi hunnit med under åren. Nu har vi ju inte varit tillsammans i jättemånga år, men fem iallafall :)
 

 
Vem kunde tro att de här två skulle bli ett par ;)
Bilderna är från den helgen vi blev tillsammans, offroad meet på High Chaparral 2008

 
Vi va i vackra Jämtland och pullsade i snön och åkte skidor både nyår 08/09 och påsken 09.
 
 
Augusti 09 gick flyttlasset till Jönköping och vi blev sambos på riktigt ♡
 
Mycket skulle inhandlas när vi blev sambos (i vårt gräsliga kök)
 
Vi bodde bara i Jönköping från augusti 2009 till mars 2010, men vi hade riktigt roligt och träffade en hel del roligt folk. Jag älskar fortfarande Jönköping och vi åker fortfarande dit ibland, i våras var vi där på en weekend bara jag och Mattias. Vandrade runt Munksjön, gick i affärer både i centrum och på A6, åt på våra gamla restauranger och bara hade det mysigt. Varför ska Jönköping ligga så himla långt bort, det är den mysigaste staden jag vet. Hade gärna bott där igen!
 
 
Vi flyttade till Skåne 2010
 
 
Och sen flyttade Yoshi hem till oss, här va han bara en liten plutt ♡
 
 
Det fixades Babyshower 2011
 
Och kort där efter (eller kort och kort.. 11 dagar över tiden), så föddes Fannys underbara lilla Olivia
 
Nästan precis ett år efter fixades det Babyshower igen. Denna gången va jag dock inte med och fixade utan det va jag som blev överraskad ♡
 
 
Bara några dagar innan han föddes
 
Bara några timmar gammal.. Jesper 120607 ♡
 
 
Det underbaraste året av alla är första året med Jesper
 
Olivia 2 år och Jesper 1 år
 
 
Hade kunnat lägga upp tusentals bilder från våra fem år tillsammans, men det ska ni få slipp!
Fem år med både med- och motgångar, hoppas det blir minst fem till (fast mest med medgångar ;)
 

I rensartagen!

Jag har verkligen kommit in i en rensarperiod! Tycker vi har alldeles förmycket saker som vi inte behöver. Har rensat ut 7 påsar från garderoben, 4 lådor från förrådet, sålt 2 stekjärn.. Ja jag ska fortsätta rensa tills vi bara har sånt vi verkligen vill ha och använder. Idag har jag rensat i badrumsskåpet, hudprodukter håller ju inte hur länge som helst. Jag hade mycket som var förgammalt. Imorgon fortsätter rensningen av köksskåpen, får se vad jag hittar för något som vi inte använt sen vi flyttade hit för ett år sedan..

Har rensat bort en hel del, men dermalogica får stanna 





Krabbelurer

Tänkte att jag skulle överraska Mattias med att steka krabbelurer till lunch. Det gick ju sådär.. Började bra med att jag inte hittade vaniljsockret (Jesper favoritleksak i skafferiet) och sen brände  jag krabbelur efter krabbelur, till slut fick Mattias ta över och då fick han till några fina. Överraskningen gick det ju inte så bra med då förstås..

Gissa vilka jag gjort och vilken Mattiad gjort ;)




Lungo och chokladboll

Jag blir nog aldrig en riktigt bra bloggare.. Jag hinner alltid ta en tugga av kakan innan jag kommer på att jag ska fota den.


Sjukstuga.. igen!

Ja vi har sjukstuga här igen. Snorig, hostig och 39,8 graders feber. Fasar för den dagen Jesper ska börja på dagis, jag menar kan han va sjuk oftare än vad han är nu?! Jaja när han väl ska börja så har han antagligen haft alla sjukdomar redan..





En in, en ut

Idag startade vi dagen med en stressig morgon. Jesper vaknade först kl 6, men eftersom han varit uppe till halv tio kvällen innan så tyckte jag att han kanske inte riktigt sovit färdigt. Han fick en flaska välling och efter en stund så somnade han faktiskt om. Sen sov han til kl 9!! Inte utropstecken för att det är sova länge för det händer att han sover så länge, utan för att vi skulle vara hos Alexandra på lekträff halv tio. Upp och stressa på kläder och äta frukost, sen skulle hunden ut, vi skulle till ica och Jesper samarbetade inte alls. Så vi kom inte till Alexandra förrän halv elva, bättre sent än aldrig iallafall ;)
 
Efter några timmar av fika och lek så gick vi hem för att vila middag, Jesper somnade i vagnen så direkt när vi kom hem så tog jag med Yoshi ut på en promenad. När vi kom hem så skulle jag städa, göra i ordning kläder jag sålt på tradera och bara få massor gjort. Men Jesper tyckte annorlunda, han vaknade när vi hade varit hemma i tio minuter.. Eftersom Jesper ändå vaknat så fick min syrra komma hit och passa honom i tio minter (hon bort tvärs över gården), medan jag körde och hämtade den här:
 
Jespers nya vrålåk, en Stokke Scoot.
Den är sååå himla fin, jag är supernöjd!
 

Mattias tycker "en in, en ut" så därför får jag nu sälja vårt lilla Bee.
 
Så om någon behöver en vagn/sulky/extravagn så kan ni köpa denna skönhet ;)
 

Kvällen har jag spenderat med att kolla på Svenska Hollywoodfruar och äta mörk choklad med havssalt (och så klart beundrat den nya vagnen ;) Mattias jobbar sent så han kommer inte hem förrän någon gång vid midnatt, himla tråkigt att sitta själv och jag har verkligen fått anstränga mig för att inte klicka hem en helt ny garderob till Jesper. Hoppas de betalar dig bra Mattias för det blir dyrt när du jobbar över ;)
 
 

Bokat och klart!

Nu är årets julmarknad bokad, i år blir det en helg i Rostock. Låter ju tidigt att boka julmarknad redan i oktober, men de flesta centrala hotellen är faktiskt redan fullbokade. Den 14-15 december åker vi iväg och det ska bli så mysigt. Det blir Jespers första tyska julmarknad för förra året skippade vi att åka eftersom Jesper va så liten, men i år är han större och det ska bli så kul att åka iväg med honom.
 
Bild från julmarknaden i Rostock förra året
 
Lite bilder från Steigenberger Hotel Sonne, hotellet vi ska bo på
 
 
 
 
 
 
 
 

Vill ha!!

Jag köper massor av kläder till Jesper men jag glömmer helt bort att köpa kläder till mig själv. Vet inte hur många gånger jag åkt iväg för att shoppa något nytt till mig själv men sen kommer jag bara hem med mer till Jesper. Här är lite höst-/vinterplagg som jag kollat in och ha-begäret är stort!
 

Primeboots
 
Uggs
 
 
Jacka ifrån Odd Molly
 
Varför har jag inte en mormor och faster som köper en massa kläder till mig (så som Jesper har..), det hade inte varit fel haha
 
 

RSS 2.0