Klick klick


Nu är barnstolar och babysitters beställda, vi körde hela kitet från Stokke. Köpte även en likadan stol till Jesper (dock utan babykit och babysitter såklart). Så nu är sängar beställda, stolar och babysitters beställda, vagnen är på plats sen några veckor och kuddar och täcken ligger på Ica och väntar på att bli hämtade. Känns som att det äntligen börjar hända något! 

Gick in i vecka 23 igår och både min barnmorska och kursledaren på tvillingföräldrakursen har sagt åt oss att vara beredda från ca vecka 25, dels för att de kan vilja komma ut så tidigt (hoppas inte!) och dels för att sen kan det börja bli riktigt tungt och jobbigt för mig (hoppas inte det heller..). Skulle de komma väldigt tidigt så visst klarar man sig utan de flesta materiella ting, men jag vill gärna få förbereda här hemma själv. Så ni kan skippa kommentarerna om att vi är ute i för god tid haha :P

Dagens syssla..

..har varit att tvätta jättesmå kläder.




Helgen so far

Vad vi hittat på med hittills i helgen..





Min lilla älskling startade midsommarafton klockan fem på morgonen.. Inte så roligt om ni frågar hans föräldrar! Först gick jag upp med honom en stund så Mattias fick sova och sen bytte vi så jag fick sova en stund. Blev sen väckt av att Jesper skulle läsa en bok för mig, gulligt att han läser med sån inlevelse ;)


På eftermiddagen så körde vi till en by i närheten där de hade midsommarfirande med stång och dans. Så det blev en massa dans och sen mysig picknick tillsammans med Mattias kusin med familj 

Såklart glömde vi kameran och detta är den enda bilden från midsommarafton, och anledningen till att bilden har så konstigt färg är för att Jesper ställt om inställningarna i min mobil och Mattias bara fotade lite utan att kolla på resultatet.. På kvällen kom iallafall min syster, en kompis till henne och Mattias syster och sambo hit och vi åt sill, grillade och spelade spel. En mysig och lugn midsommarafton. Perfekt för oss!


Lördagen startade med att vi bjudit hem Mattias kusin med familj på brunch. Äggröra, bacon, korvar, scones med diverse pålägg, yoghurt med jordgubbar och två sorters müsli/flingor, amerikanske pannkakor med lönnsirap och jordgubbar, och en massa annat småplock (och islatte såklart). Ja vi tillagade och bjöd på lite av varje, hoppas de inte gick hem hungriga :)


På kvällen kom Fanny och Olivia hit på restfest, vi hade massa rester kvar efter midsommarkvällen. Så massa god mat och en massa mys och bus. Klart man ska tömma leksakslådan och sitta i de, underbara ungar 

Onsdag

Så här har vi spenderat denna soliga onsdag..


Sandlådehäng


Gå igenom bebiskläder 


Och jämfört hur starka vi är ;D

Välkommen vecka 22

Idag går vi in i vecka 22, känns verkligen som att tiden springer iväg! Och speciellt helgerna.. Vi startade helgen med att Mattias och Jesper gick på inskolning och jag låg hemma på soffan med foglossning, kul! Hade känt mig lite orolig för att jag bara känt sparkar från den ena bebisen så jag ringde min barnmorska och underbar som hon är så fixade hon såklart en tid till mig en timme senare. Så jag körde dit för att lyssna på bebisarnas hjärtan, väl där så hittar hon inte den enas hjärta.. Som tur är så har de ultraljudsmaskin på mödravårdscentralen så det blev ultraljud direkt och allt såg bra ut :)

Lördagen och söndagen flög förbi med en massa trädgårdshäng och ett stort tvåårskalas för alla små tvååringar i vår föräldragrupp. Mysigt och så himla kul att vi har fortsatt träffas i två år nu.


Mysfrukost är obligatorisk på helgen. Och såklart så ska alla få en egen islatte.. ;)

Igår hade jag och Jesper hemmamys, vi klarade inte mer än 3 dagar av inskolning innan vi blev jätteförkylda båda två. Han är feberfri och antagligen dagisokej men jag tyckte han kunde vara hemma och snora istället för att va på förskolan. 

Eftersom jag hade tid hos barnmorskan idag så skulle Mattias ta dagens inskolning men såklart klyddade det tills sig med hans jobb så han kunde inte vara ledig. Så Jesper fick busa med min syster medan jag gick på rutinkollen. Allt såg bra ut förutom blodvärdet, så nu får jag börja med niferex. Och när vi skulle lyssna på bebisarnas hjärtan så hittade hon inte någon av dem.. Så det fick bli ultraljud idag igen. Detta va vårt sjunde ultraljud, men det gör inte mig något ;)

Så här ser dagsformen ut.. Ingen beach 2014 här inte haha



Trött!

Ja trött är bara förnamnet av vad jag är.. Började dagen med inskolning mellan 9.30-12.30. Sen hem en timme och byta om och packa ihop Jespers skötväska, sen kom mamma för hon skulle passa Jesper mesans jag och Mattias åkte till Höganäs och gick på en föräldrautbildning speciellt för tvillingföräldrar. Tyckte vi fick väldigt mycket information, så nu är jag om möjligt ännuer skräckslagen än innan haha. Det enda de bjöd på under kursen lite mackor, hallå hur tänkte de där?!? En 4,5h lång kurs (15.00-19.30) med bara tvillinggravida och de bjöd på lite mackor.. Kan ju lugnt säga att jag va vrålhungrig efter kursen. 

Sen köra lite mer än en timme från Höganäs tillbaka till Svedala och sen direkt köra till en student. Äta och va social där, sen släpa med en övertrött Jesper som vägrade gå själv till bilen, hem och natta honom, hänga tvätten.. Sen la jag mig på sängen och har inte flyttat mig därifrån. Är helt slut i kroppen, både foglossning och ont i ryggen och en massa sammandragningar på det. Tyckte så synd om mig själv så jag la mig och grinade en stund haha. Sen kändes det pyttelite bättre ;)

Världens längsta klagoinlägg. Det är inte alltid lätt att va gravid.. Haha!


Några pussar och kramar och svaret jaaa på frågan "älskar du mamma" så smälter hjärtat och jag glömmer allt skrik och bråk 

Vagnen är här!!

Idag var jag hos sjukgymnasten och testade foglossningsbälte och fick träningsövningar för min rygg. Jag har en mild form av scolios, och ryggen gillar inte att vara gravid kan jag ju säga.. Väldigt bra tjej jag gick till iallafall, hon såg att min ryggrad va s-formad bara när jag gick fram och tillbaka framför henne. Inte som när jag va gravid med Jesper och nästan fick tvinga sjukgymnasten att faktiskt kolla på ryggen ordentligt och inte bara ge mig en hög med papper på övningar. Hon böjde och klämde även en massa på mina höfter så nu vet jag att det är vänster bakre fog jag har problem med, så nu kan jag försöka lindra det också. Känns jättebra!

När jag kom hem från sjukgymnasten så låg det tre avier i brevlådan, posten hade varit där och försökt lämna vagnen men det hade inte varit någon hemma. Istället stod det att jag skulle kunna hämta paketen imorgon efter 16 på Ica (??), stackars Ica att behöva ta emot en tvillingvagn med diverse tillbehör. Så jäkla typiskt när jag bara var borta en timme. Men det fanns inget att göra åt det, så jag gick hem till syrran (som passade Jesper) och åt myslunch där. När vi kom hem igen och Jesper precis somnat så ringde posten och då hade föraren lämnat ut nästan alla paket och när han såg vilka tre paket det var som var mina så förstod han att han inte kunde lämna de på Ica haha. Så han frågade om jag va hemma så han kunde komma och lämna paketen direkt. JAAAA!


Wihoo!
Kändes som julafton ;)



Kändes lite tidigt att bygga ihop den till tvillingliggvagn, så jag byggde den som mono sittvagn så länge så får Jesper använda den i sommar. Ja om jag kan tvinga ner honom i den, han är en riktig vagnvägrare nu, vägrade till och med provsitta när jag skulle fotografera. "Nej nej mamma" säger han och håller upp sin lilla hand och gör stopptecken, min sötis haha.

Så nu måste jag bara göra mig av med Bugaboo Buffalon för både en Buffalo och en Donkey känns kanske lite väl..

Dagisstart

Vi har precis varit på informationsmöte på förskolan där Jesper ska börja. När vi står där och pratar så säger pedagogen "ja då ses vi imorgon då", jag bara "eeh va?". Ja ni sa ju att ni ville börja efter informationsmötet. Ja någon gång efter mötet ja, vi menade inte dagen efter haha. Men jag ska till en sjukgymnast imorgon så vi kan inte börja imorgon men det blir förskolestart på onsdag. Va inte alls beredd på det här, jag har ju inte namnat kläder och annat. Vad man nu behöver?! Kom gärna med tips! Har iallafall precis klickat hem namnnappar och namnlappar, båda hade 1-3 dagars leverans. Så jag hoppas vi får dem snabbt. 

Förskolestart, hjälp när blev han så stor. Men det känns inte nervöst alls, han känns redo och jag känner mig redo att lämna iväg honom. Tanken är att han ska gå tis-tors nu när jag är sjukskriven ( är sjukskriven pga många onda sammandragningar), och sen ska han fortsätta gå tis-tors när småttisarna är födda. Tror han får det mycket roligare där än hemma med mig och två skrikiga små bebisar ;)


Idag började vi dagen med frukost i solen, hoppas vi kan starta många fler dagar så.


Jesper simmar i sandlådan iklädd pyjamas, så himla skönt att ha en liten trädgård!


När Jesper sov middag så njöt jag och Mattias av resterna efter gårdagens kalas.


Och när Jesper vaknade så blev det fruktstund :)

Nu har Mattias begett sig till flygplatsen, han jobbar i Oslo tills på torsdag, förhoppningsvis är detta sista jobbresan innan småttisarna ska komma. Så nu blir det Jesper och mamma mys i några dagar och vi hoppas på sol alla dagar :)


 

Newbie all in ♡

Idag gick jag all in på Kappahls Newbie kollektion..


Mycket smått 


Även Jesper fick lite nytt, han får ju inte känns sig bortglömd ;)


Fina byxor till kalaset på söndag, kan inte fatta att han blir två år!!

Två små på väg ♡

Nu har vi äntligen varit på det stora ultraljudet så att jag kan få berätta att vi väntar inte bara en utan två små pluttisar. Det kom som en chock på ultraljudet i vecka åtta och nu i vecka 19+1 så har chocken lagt sig och vi är jättelyckliga och förväntansfulla!


Ultraljud vecka 8 och vi får veta att där är två 



Ca vecka 11 och det börjar redan synas lite


Jag och Jesper kan inte hålla oss, vi börjar gå igenom hans gamla bebiskläder :)


Strax där efter så åkte vi till Polen för att hälsa på några vänner. Vi visste inte att vi väntade tvillingar när vi bokade resan, men det visade sig väldigt passande eftersom de har tvillingar som är 6 månader. Kan ju lugnt säga att vi frågade ut dem "hur GÖR man??"


Hemma en vecka innan vi flög till Spanien, magen fortsatte att växa. Här i vecka 15.


Fastän vi va i Spanien så kunde jag inte motstå lite internetshopping när pop hade 25% på allt randigt hihi


Dags för kalas i vecka 19.


Och äntligen! I vecka 20 (igår) så var vi på det stora ultraljudet och fick veta att allt såg jättebra ut och att de växer bra och lika fort. Underbart 




RSS 2.0