Just nu

Tänkte uppdatera er med två bilder på vad jag för just nu.



Ligger inlagd på perinatalavdelningen i Helsingborg eftersom tappen förkortats ännu mer (är 7mm nu) och den verkar bli kortare och kortare hela tiden. Får sprutor med bricanyl för att stoppa sammandragningarna så att bebisarna förhoppningsvis stannar i magen lite längre. Är i vecka 31+5 idag och läkarna vill att de ska stann tills åtminstone vecka 34+0. Självklart vill jag att de ska bli stora och starka innan de föds men samtidigt räknar jag ner dagarna för det är ju så förbannat tradigt att ligga här helt själv..

Idag har iallafall Mattias och Jesper varit här en timme och myst. Jesper va väldigt mysig idag och låg en lång stund i sängen bredvid mig och bara myste. Väldigt jobbigt att vara ifrån både honom och Mattias! Allra jobbigast var det igår när jag låg här själv hela dagen, Mattias va på svensexa och Jesper va hos mina föräldrar, kan ju lugnt säga tt dagen va lång. Själva dagen går ganska bra att ligga här själv men kvällarna är jobbiga. Försöker tänka att det är en begränsad tid men det hjälper inte så mycket.

Nu ska jag fortsätta äta mina mackor, virka på bebisfilten och kolla på dåliga tv-program. Positivt är iallafall att jag har eget rum så jag kan kolla på vilka program jag vill och ha besökare vilka tider jag vill, och de flesta i personalen är jättegulliga. Kvällsfikat kom tex från personalrummet, den ena barnmorskan som jobbat ikväll tyckte jag kunde få lite special treatment eftersom jag inte får lov att lämna sängen mer än när jag ska gå på toa. 

Hoppas ni har det bättre/roligare än jag har ;)

För det är jag värd!

Varning för dystert klagoinlägg.. 

Fy fan alltså! Jag vet att jag ska vila och inte anstränga sig, men det är jättejobbigt när huvudet vill så mycket mer än vad kroppen får/tål att göra. Satt och sydde en stund igår och en stund idag plus att jag äntligen börjat plocka fram kläder som ska ner i bebisväskan. Men det straffar sig.. Halva eftermiddagen och kvällen hittills har jag spenderat i sängen eller i soffan uppbullad med kuddar omkring mig. Det gör seriöst ont att bara ligga still. Ja det är alltså ryggen som gör så galet ont. Jag kan sitta och sy och sortera lite kläder utan att få sammandragningar så det är ju lugnt för småttisarna, men ryggen klarar det tydligen inte.

Det jobbigaste just nu är att behöva säga nej till Jesper hela tiden. Jag kan inte lyfta honom, inte sitta på golvet och leka med honom, inte gå till en lekplats och gunga lite.. Jag kan sitta med honom och läsa en stund innan jag måste lägga mig och vila ryggen igen. Jag känner mig som en fånge i min egen kropp just nu. Det är även jobbigt att behöva säga nej till kompisar som frågar om man vill följa med på saker, men jag orkar verkligen inte. Visst att magen är stor och jag är otymplig, det kan jag leva med, men denna smärta i ryggen är hemsk. 

Och för att fortsätta på det negativa spåret.. När jag gick igenom kläder till bb så upptäckte jag att vi nästan inte har något gulligt i riktigt babyblått som jag älskar och vi har nästan ingenting i strl 44, vilket de mest troligt kommer behöva. De bodys jag köpt på kappahl i strl 44 är större än många av bodysarna i 50. Såg på nameits hemsida att de hade gulligt babyblått i strl 44 men tänk om det inte är fint i verkligheten?! Trodde aldrig jag skulle säga eller skriva något sådant här, men.. Jag är trött på internetshopping haha. Samma gäller med skötväska, vi har inte skaffat en skötväska än för jag vill inte bara klicka hem någon väska för över 1000kr utan att ha kollat på den ordentligt. Så skötväska får nog vänta tills de är födda. Tror vi klarar oss utan den i början ändå.

Ska avsluta med något positivt iallafall..


Internetshopping är ju såklart inte bara fel, denna underbara kofta klickade jag hem i present till mig själv. Har inte köpt mycket till mig själv de senaste månaderna och med tanke på hur jag mår och hur rent ut sagt jäkla jobbigt det är att va gravid just nu så tycker jag att jag är värd lite lyx till mig själv. Egentligen borde jag köpa en för varje bebis haha!

Syverkstan är igång..

Sydde ett babynest för några veckor sedan, som blev GIGANTISKT! Men det gör inte så mycket då kan de dela på det i början och sen får de vars ett som Madelaine har sytt, så fina!


Här är det jag sytt


Jesper gillar att chilla och kolla på tv i det haha. Så ja ni förstår hur stort det är, jag har gjort babynest i storlek 2 år..


De här två (i normal storlek) har Madelaine sytt och de fick jag på babyshowern :)


Även de har Jesper testat såklart, och ja ni ser ju skillnaden ;)



Idag sydde jag ett blöjfodral till Jespers blöjor, ska sy ett till småttisblöjorna också. Blir smidigast så den när allt ligger i en skötväska.

Så på sylistan nu står ett blöjfodral till, tygkorgar till skötbordet, tyg till insidan på de andra korgarna på skötbordet, sänghimmel, prylficka till spjälsängarna.. Ja jag kommer på mer och mer saker jag vill göra hela tiden, får väl se hur mycket som blir av..

Förresten så va jag på kontroll av tappen igår på kk, tappen va 17,3mm så det va ungefär samma som tidigare och alltså ingen panik, men läkaren tyckte ändå att jag skulle få en spruta betapred för att skynda på mognaden av småttisarnas lungor. Så jag fick en spruta i ena kärlekshandtaget igår och idag va jag inne på kk igen och fick i andra sidan. Känns skönt att veta att man förbereder bebisarna så mycket det går även om jag verkligen hoppas att de stannar iallafall en fem veckor till. Men just nu så verkar inte läkarna och min barnmorska tro det iallafall.. Vi får väl se :)

Babyshower för Michaelas lilla pojke ♡

Igår överraskade vi Michaela med en babyshower, eller ja försökte överraska iallafall.. Hon misstänkte något eftersom hennes man städade väldigt mycket på morgonen och sen tvingade runt henne i massa affärer fastän hon va trött och sa att hon ville hem, och när de skulle parkera bilen hemma så körde de förbi flera bilar hon kände igen. Liten miss av oss där haha.

Men även om hon inte blev överraskad så verkade hon bli glad iallafall, och det är ju huvudsaken! 


Jag och magen redo för att åka på babyshower. Älskar odd mollys canna cardigan, ett av få plagg jag fortfarande känner mig fin i.


Jag byggde ihop en blöjtårta i present, tur att Mattias och Jesper somnat på soffan så jag fick pyssla i fred. Det tog lite tid att rulla blöjor.. Men kul va det!
Rullade även ihop en body och ett par byxor som fick följa med i tårtan och dekorerade med ett par små skor och en skallra. 


Några av presenterna 





Blivande tvåbarnsmamman 

Ska försöka komma ihåg att lägga in bilder från kameran sen så att jag kan visa bilder från den fina babyshowern jag blev överraskad med förra veckan :)

Boa

Idag har vi fortsatt boa och förbereda lite inför småkillarnas ankomst. Det är iofs tio gånger rörigare här hemma nu än när vi började, men så blir det när man ska rensa i förrådet. Allting som inte ska kastas men som vi inte vill ha hamnade i vardagsrummet.. Ska fota och lägga ut en del på någon loppissida på Facebook :)

När vi rensade så kom en hel del bebissaker in också och Jesper va inte sen att testa dem..


Tror inte de små kommer få ha leksakerna i fred.. ;)


Detta va tydligen också en rolig leksak, om man viftar så mycket man kan med benen så gungar den ju.

Och nä jag har inte glömt att jag skulle visa Jespers jacka idag, men han har inte velat ta på sig den än. Dåligt betyg för jackan eller så är det för varmt. Får se ifall jag får på den imorgon..

En liten höstlängtan

Självklart längtar vi tills hösten eftersom det är då småknattarna ska födas, men jag längtar även till hösten eftersom höstmodet är, enligt mig, det roligaste. På bebisavdelningen gör det ingen direkt skillnad men till Jesper börjar det komma in mycket fint och (!!) till hösten kommer jag kunna börja använda vanliga kläder igen. Ser verkligen fram emot det!
 
 
Va inne på HMs hemsida och kunde inte låta bli att klicka lite..
Denna tuffa västen ska Jesper rocka hösten i, men självklart får det gärna vara varmt ett tag till ;)
 
 
Även denna tröjan är på väg hem till Jesper, jag har fastnat för vinrött, så snygg färg!
 
 Jag är inte så mycket för vanliga skjortor, men skjortor med denna typen av krage älskar jag.
MEN! Den va slut i Jespers storlek, så om faster eller mormor råkar gå förbi den på något HM så får ni gärna köpa med den till Jesper ;) Jag får ju knappt lämna soffan så det blir inte mer än internetshopping här..
 
 
Någon form av duffel vill jag gärna ha i Jespers höstgarderob också, men med en jacka som kom idag, en väst på väg hem och även en vinteroverall på väg hem så säger nog Mattias stopp! Han tycker man kan vänta med ytterkläder tills den dag man ska ha dem på sig.. Ska förresten se ifall jag kan få Jesper att mannekänga den nya jackan imorgon så att jag kan visa den här.

Fick OK!

Idag har vi varit på en ny koll inne på KK i Malmö. Vid kollen i fredags var tappen 18mm och idag fick de den till ca 16-18mm, så de räknade det som att inget hänt. Jätteskönt! Så jag ska fortsätta vila och jag får fortsätta vara hemma, bra nyheter alltså. Läkaren sa att om inget mer händer så får jag fortsätta att vila hemma i fem veckor och sen får jag börja röra mig lite mer för då gör det inget om det skulle starta igång. Shit alltså! Fem veckor är ju ingenting, men jag hoppas iallafall att jag får gå minst fem veckor till. Såklart slipper man gärna flera veckor på neo.. Så fortsatt vila och en ny koll på torsdag nästa vecka är dagens dom :)
 
Till något helt annat.. Idag kom den nya skötbädden jag beställt. Beställde en ljusblå/vit randig från NG baby för att jag tyckte färgen va så fin, men nu velar jag.. som vanligt haha. Det hade kanske varit mer praktiskt med en avtorkbar skötbädd, men de är ju så plastiga och kalla. Kanske inte så kul för bebisarna att vakna mitt i natten och bli lagda på en plastig kall skötbädd? Då lär de vakna till mer än vad vi vill mitt i natten..
 
 
 
Den här skötbädden har jag beställt, kudden känns onödig men frottéunderlägget verkar praktiskt med tanke på att skötbädden inte är avtorkningsbar. Så kan jag bara köpa några billiga vita handdukar på ikea och sy några extra underlägg. Vad tycker ni?
 
 

Farmor 85 år

För några veckor sedan firade vi min farmor som fyllde 85 år, tänkte bjuda på några bilder från en extremt varm och solig eftermiddag på Skryllegården.
 
 
Här har vi födelsedagsgrisen :)
 
Först blev det lunch och tårta inne i restaurangen. Med sång för grisen och en massa prat med kusiner, kusinbarn och andra släktingar som man träffar väldigt sällan.
 
 
Jag och min syster har ganska olika stil ja ;)
 
 
Min lillebror Carl är väldigt poppis hos Jesper.
Stor lycka hos Jesper när morbror ville med till lekplatsen
 
 
Inte lätt att hålla koll på en tvååring och facebook samtidigt ;)
 
 
Efter lunchen så blev det vin, bubbelvatten och melon i skuggan under några träd. En väldigt mysig eftermiddag trots att värmen va riktigt jobbig och jag kände mig svimfärdigt flera gånger. Tur man har så underbar familj som underhöll Jesper när jag inte orkade.
 
 
En bild på mig och mina tre syskon.
Tror inte man hade kunnat gissa att vi va syskon om man inte visste, vi har alltid fått höra att vi är väldigt olika :)
 
 
 

Gott om tid

Ja nu kan jag inte skylla på att jag inte har tid att blogga.. På ultraljudet i onsdags förra veckan så upptäckte läkaren att livmodertappen förkortats från 35mm till 18mm så vi blev skickade direkt till KK och prenatalavdelningen i Malmö. Väl där så blev det ctg, ultraljud och lite prover, jag slapp bli inlagd (YES!!) men jag blev ordinerad vila och soff-/sängläge. Så medan Jesper och Mattias har varit på inskolning på förskolan mån-ons så har jag bara legat på soffan och hittat på lugna aktiviteter så som kolla på tv, sticka, surfa och internetshoppa ;)
 
Imorgon fortsätter inskolningen och Jesper ska förhoppningsvis klara att vara där hela dagen själv. Det blir säkert inga problem, han verkar tycka det är jättekul! Och sen hämtar Mattias syster honom eftersom jag ska på en ny koll på KK och Mattias ska följa med mig. Så håll tummarna för att vilan har gjort nytta och tappen inte har förkortats ännu mer, jag vill gärna slippa kortisonsprutor och att bli inlagd..
 
 
När man bara får vila så måste man ju roa sig med något..
Håller på att virka två filtar till vagnen :)

RSS 2.0