Kläder kläder kläder

Om någon har vägarna förbi en polarn och pyret affär så vill Jesper ha den här skaloverallen i storlek 86..



 
Vet inte hur mycket pengar man lägger på kläder till ett barn, känns som att vi bara köper och köper men ändå är det mer kläder han behöver.. Högst upp på inköpslistan just nu står skalkläder, fleecekläder och höstskor. De borde höja barnbidraget! 

Nä nu är det slutgnällt, man får ju skylla sig själv att man skaffade barn ;) 

I förmiddags träffades vi några från Föräldragruppen och i eftermiddag kommer Madelaine plus kidsen hit. Massa bus och lek för Jesper (och massa kaffe för mamman ;). Kul!

Ungefär så här lätt är det att fånga Jesper på bild..



Lasagnen

Bättre sent än aldrig..
 
Lasagnen blev supergod och det blev till många matlådor!
 
 
 
 
Även Jesper gav den godkänt :)
 
 
 

Italienskt

Håller på och förbereder kvällensmiddag. Lasagne al forno med vildsvinsfärs :)


Förberedelser inför vintern

Sitter i solen med en latte, det är över 20 grader ute, men vi har börjat förbereda inför vintern. En mössa är i handlad (ska visa bild på den sen) och en overall har vi också köpt. Jag får bog sätta mig och göra en lista på vad man behöver, förra året va ju enkelt för då låg Jesper bara i vagnen. Så då behövdes det inte mer än fleeceoverall och åkpåse. Har ni några tips på vad man behöver?


Aja Baja!

Besök hos mormor och morfar innebär tydligen att man blir smygmatad med kaka..


Lugn och ro

Mattias är på ett företagsevent, Jesper ligger där uppe och sover och Yoshi ligger här bredvid och sover. Jag njuter av lugnet, surfar på lite webshoppar och kollar på Bröllopsduellen. Skönt med lite egentid ibland!
 
 

BFFs

Idag har vi varit hemma hos Madelaine och kidsen hela eftermiddagen och kvällen. Jesper har lekt massor med sin BFF Valle och så klart även med Wincent och Antonio :)
 
Valle körde runt med Jesper i vagnen haha
 
 
 

Shopping

Idag har vi spenderat dagen på IKEA, stoff & stil och Emporia. Det blev lite småshopping och fika så klart. Jag testade Redfellas för första gången och de va väl ok, jag föredrar Joe and the juice men Jeppe gav Redfellas två tummar upp :D Han drack upp nästan hela min juice haha


Tisdag

Jesper är fortfarande förkyld så vi har haft ännu en hemmadag, känns som vi jämt är sjuka. När det är dags för honom att börja på förskola så kommer han redan ha haft alla sjukdomar som går..
 
Iallafall, bara för att man är sjuk så kan man inte sitta inne hela dagen. Så jag snörade på mig mina nya skor och begav mig ut på en lååång powerwalk, trodde jag.. Yoshi skällde på allt och skulle springa framför vagnen hela tiden vilket resulterade i att han trasslade in kopplet i hjulen flera gånger och Jesper skrek hela tiden om han inte fick hålla i mina nycklar och i Yoshis koppel. Vi va ute och gick i ca 20 min sen gick vi HEM! Får ut och gå på kvällen utan barn och hund istället.
 
Fina är de iallafall!
Tack mamma och pappa för födelsedagspresenten :)
 
 
Så här såg middagen ut igår, så kan det gå när man inte orkar laga mat.
Det kompenserade vi idag genom att laga kalops i 2,5h. Jag tyckte inte det blev så bra, men Mattias sa att han tyckte det va gott och Jesper mmm:ade och skrattade och åt faktiskt två portioner. Då blev jag lite mallig hehe
 
 
 

Höst = inredning

Hösten för mig innebär mycket inredande och fixande hemma. Nu vill jag ha det mysigt inne så att man bara kan njuta av de gråa dagarna. Eftersom Jesper, Yoshi och Mattias sover så passar jag på att surfa runt lite. Det är farligt att sitta och surfa själv, igår blev det två skivor till Jesper som klickades hem. Ska försöka att inte klicka hem något ikväll, men jag har hittat lite jag hade velat ha till badrummet där uppe. Ett rum som jag inte brukar lägga så mycket energi på annars.
 
 
 
Både handdukarna och badrumsmattan kommer från Åhlens.
 
 

Envisa unge

Får han inte som han vill så kastar han sig på golvet och skriker
 
Men jag älskar honom lika mycket ändå och förlåter honom snabbt ♡
 
 

Hösten är här

Enligt mig så är hösten här nu, Mattias tycker att så länge man kan ha shorts så är det sommar.. Jo så är det kanske, men då är det lite svårt att veta vad det är nu eftersom jag aldrig i livet skulle gå ut med shorts nu men Mattias använder shorts varje dag.. Iallafall, jag tänkte bjuda på lite bilder från sommaren som (för mig iallafall) är slut nu.
 
En varm sommardag så packade jag och Fannie in barnen i Fannies bil och körde till Lund för att träffa en före detta klasskamrat, Elin, som numera bor i Oslo. Det blev fika, en varm promenad till en gård för att kolla på lite djur och väääldigt mycket snack.
 
Olivia orkade inte gå så hon åkte snålskjuts under Jesper hihi
 
Elin och kidsen dansar loss till waka waka
 
 
 
En lördagkväll så blev vi bjudna på kräftskiva hemma hos mina föräldrar, så här fint hade de dekorerat.
 
Väljer att inte publicera någon bild på mig själv hehe men så här såg det ut en stund under kvällen ;)
 
Senare under kvällen så såg det ut så här..
 
 
 
Dagen efter kräftskivan så packade vi in oss i bilen och åkte till..
 
..Hallongården för att titta på kaniner och fika på mumsig hallonpaj.
 Jesper ser inte så taggad ut, men det va kanske för att vi dukade fram en liten yoghurt till honom när vi andra skulle äta paj. Men han fick smaka vaniljsås och då blev han gladare!
 
Lite lekpaus behövdes också, och de små plastdjuren va mycket roligare än de riktiga djuren.
 
 
 
Kanske inte så konstigt att han såg så butter ut på söndagen, för på måndagen såg det ut så här..
 
Tisdagen såg det ut så här..
Efter några timmar med olika inhaleringar så åkte vi ifrån sjukhuset kl 2 på natten med domen lunginflammation och 7 dagar med kåvepenin.
 
Redan efter 2 dagar med kåvepenin så såg det ut så här. Äntligen lite piggare :)
Inte klokt vad det tar på en att ta hand om en liten sjukis, ja ni ser ju hur köket ser ut.. Förstår inte hur de som har 10 barn någonsin hinner plocka undan!
 
 
 
Vi avslutar med en suddig ego-bild på mig (inte ofta det händer) för att visa den fina tröjan som jag fyndade för 27kr på LaRedoutes rea. Är sjukt nöjd med den! Absolut prisvärd :)
 
 
 
 
 
 
 

Poppis moster

Lille-moster (min lillasyster) brukar inte va superpoppis hos Jesper, inte för att hon är taskig mot honom men helt enkelt för att hon inte är så intresserad av honom och han är därför inte heller så intresserad av henne.. Men idag fann de två varandre en stund. Ronja stod och skar äpple till en paj vi höll på att baka och jag gjorde pajdegen samtidigt som jag försökte stoppa Jesper från att attackera trappan. Så då sa jag till Ronja att ge Jesper en bit äpple så att han skulle bli sysselsatt, sen såg de ut så här:
 
Sjukt poppis blev hon och hon tyckte nog det va ganska kul också, i vanliga fall så vet hon inte hur hon ska underhålla och prata med honom men nu fann hon ett sätt haha
 

RSS 2.0