Täcke och kudde... hjälp!

Vi sitter och kollar på lite gulliga bäddset på internet. Men vi fattar inte storlekarna. Hur stort ska täcke och kudde vara? Ska täcket vara 100x130 eller 70x100? och ska kudden vara 35x55 eller 40x45? Står ju olika på olika ställen...


Detta jättegulliga bäddset från Jysk vill jag ha.
Det är 70x100 och 40x45, rätt mått?

Söndag

Mattias svär, skruvar, svär och läser... Han försöker montera ihop spjälsängen nu när vi äääntligen har tillräckligt med skruvar.

Jag läser bloggar och Yoshi slöar i soffan, så spenderar vi vår söndagskväll. Imorgon blir det jobb och sen grillning. Skönt att vara lediga på tisdag!


Beställning från Babyshop.se

Fick ett sms från babyshop med en kod som gav 15%, lika bra att passa på ju ;)


Rådfrågade Mattias och vi bestämde oss för att det fick bli overallen i jeanstyg.
Från Mini Rodini


En gullig body med smidig uppknäppning, man slipper dra den över huvudet på den lilla bebisen :)
Från Kik Kid



Ett par gulliga strumpor ifrån Lundemyr of Sweden


Eftersom vi hade rabatt så passade vi även på att köpa babyskyddet nu.
Jag vet att det kanske hade varit smartare ekonomiskt att köpa en på blocket. Men när vi köper en barnvagn för 10000kr så känns det bara dumsnålt att köpa ett begagnat babyskydd. Det handlar ändå om vårt barns säkerhet.
Från Maxi-Cosi



Vi köpte även ett isofix från Maxi-Cosi

Söndag

Sitter i soffan och pustar ut efter dagen. Började dagen med att städa hela lägenheten och baka en kaka.. okej då, Mattias gjorde det mesta. Han storstädade hela badrummet och rensade avloppet i vasken, städade köket och stack ner till konditoriet för att köpa kakor eftersom jag inte orkade baka. När han kom hem så va han inte nöjd med de kakorna som han köpt så han ställde sig och bakade en jättegod hallonkladdkaka. Han är ju underbar!

När allt var städat och fixat så började gästerna trilla in. Det va nämligen dags för Tupperwareparty idag. Det va Mattias första Tupperwareparty, och han va inte så imponerad ;) Men han höll med om att det va trevligt att sitta och fika och snacka. Och självklart va det extra roligt att lilla Olivia var med. Hon är verkligen Mattias favorit, han kan bära omkring på henne hur länge som helst. Det är konstigt, hon fyller snart ett år och jag tycker tiden har gott så himla fort. Det känns som hon precis blivit född, samtidigt som det känns som att hon alltid funnits här.


Vi satt och myste med Olivia i soffan, plötsligt lägger hon sitt huvud mot min mage.
Så himla söt, tror ni att hon hörde någon där inne? ;)



Fick en sparkdräkt och en liten kofta av mamma och ett fint choklad av Sara (syster).
Bara så där... så himla snäll familj jag har!

Shopping till hela familjen

Ja Nelly har ju 50% rabatt på massor av kläder och skor så jag var tvungen att lägga en beställning! Det blev shopping till hela familjen.


Till mig...
Ett par skor från Diesel.



Till Mattias...
Två par kalsonger från Björn Borg



Till Teo...
Fin grå tröja ifrån Fred Perry Kids



Och till lilla plutten..
En gullig liten mössa ifrån Joha


Hoppas nu det går snabbt att få hem allt!

Skåne runt med shopping

Idag har jag släpat med Mattias i ett flertal affärer för att kolla på trädgårdsmöbler till uterummet och för att kolla på bebisgrejer.


Vi började på Kids & friends i Staffanstorp.
En ganska nyöppnad affärer som, enligt sin beskrivning på internet, säljer kläder till dam, herr och barn + inredning i märken som Gant, Lexington, Odd Molly och liknande. Jag hade verkigen höga förväntningar på denna affären. men jag blev sååå himla besviken. Barnavdelningen var jätteliten och det fanns knappt någon inredning alls. Tummen ner!



Då blev det Hulténs istället för att kolla på trädgårdsmöbler (det ligger ju bredvid).
Men vi tyckte att möblerna där var alldeles för dyra. Vi hittade en soffa vi gillade (såg ut som den jag bloggade för några dagar sedan) och den kostade 9990kr.


Eftersom vi inte hittade något alls som föll oss i smaken så begav vi oss mot Svågertorp för att kolla lite affärer där.
Vi började på Sova...



På sova skulle vi kolla på lite sängkläder ifrån Lexington, men de hade slut på flera färger. T.ex. så hade jag hittat en babyfilt på internet som jag ville kolla på live, men den fanns bara i rosa...



Så vi gick på in på JYSK istället för att kolla på trädgårdsmöbler. Vi hittade några olika som vi gillade, men personalen hade ju noll koll! Vi frågade efter en soffgrupp som jag sett på deras hemsida, men hon som jobbade där var helt säker på att någon sådan grupp hade de aldrig haft. Så då gick vi där ifrån, väl utanför så stod soffgruppen där som utställningsex. Hmm konstigt eftersom de inte sålde några grupper med runt bord...



Lite trötta begav vi oss till Barnens hus för att beställa de två skruvarna som saknas för att kunna skruva ihop vår Stokke Sleepi. 500kr kostade ett skruvpaket, kändes lite overkill med tanke på att vi saknar två skruvar. Så det blev inget, vi skaffar skruvar på nått byggvaruhus istället.

Nu ville Mattias åka hem, men jag ville så gärna äta en korv från Polsemannen (graviditeten är perfekt när man blir sugen på något, bara att säga att det är en craving man har och att man måste ha just det just NU). Men den enda Polsemannen som fanns vid Svågertorp var en sån liten vagn och Mattias ville absolut inte köpa mat i någon vagn för där kunde finnas mycket bakterier eftersom de inte höll rätt temperatur och liknande... Så då begav vi oss till Jägersro center för att köpa korv.

Väl på Jägerso så kollade vi först trädgårdsmöbler på Jula, men där fanns absolut inte några vi gillade. Så vi gick och köpte vår korv och sen tog vi en runda på Kicks för att fylla på badrumsskåpet, Mattias fick en ny ansiktsinsmörjning och jag fick mer havandeskapsolja. Jag vill inte ha några bristningar! Är inne på tredje flaskan nu ;)

Nu ville Mattias verkligen åka hem. Men jag ville så gärna kolla i någon mer barnaffär eftersom jag blev så besviken på utbudet hos Barnens hus. "Hmm okej då" blev Mattias svar, så vi fick googla barnaffärer i Malmö. Babyproffsen på Toftanäs fick det bli.

De hade massor av fint så jag blev till slut nöjd och till Mattias glädje så kunde vi äntligen åka hem.

Detta måste vara den sämsta shoppingrundan jag någonsin varit med om. Dagens inköp: ansiktsinsmörjning, havandeskapsolja, korv hos Polsemannnen och bensin. Inte så himla roliga saker; bättre lycka nästa gång...

Vuxenpoäng?

Satt och åt frukost en hel timme idag medans jag läste tidningar. Det är väl ändå lite vuxenpoäng?! Jag började med tidningen från Jysk, sen blev det Jula, Netto, Coop, Ica Maxi också avslutade jag med Bamsetidningen. Ganska mycket vuxenpoäng på det, eller hur ;)


Lördagsfrukost

Mattias hade bråttom iväg för han skulle hjälpa min lillebror med hans EPA. Så jag fick fixa frukost själv idag. Delade receptet några gånger så att det blev en Scones, skar några bitar melon och mixade ihop en smoothie i Smooth choppern. Testade receptet utanpå oboyförpackningen; 1dl frusna hallon, 1/2 banan, 2dl vaniljyoghurt och 2msk oboy. Gott, men hade nog varit ännu godare om man hade skippat oboyen :)


Klick klick x 2

Någon timme senare så kollade jag igenom min mail och fick reda på att rean hade startat på HM, varför tänkte jag inte på det tidigare?!

De här klicken blev det då:

Stickad tröja för 99kr


Mama-klänning för 129kr


Lång stickad tröja för 79,50kr

Nu blir min garderob lite påfylld. Perfekt eftersom jag har kommit till det stadiet i graviditeten där "inga" kläder passar längre. Nu får jag ha klädesshopping-stop ett tag!

Klick klick

De värsta fredagskvällarna är de då Mattias somnar på soffan, det blir så himla dyrt eftersom jag roar mig på diverse webshopar medans han sover ;)

Ikväll blev det HM:


Köpte denna Mama-tröjan i blå/vit förra helgen. Jag tycker jag har klarat mig bra med att använda mina vanliga kläder. Det va inte förrän jag köpte denna tröjan på 99kr som jag upptäckte hur bra mama-kläder faktiskt är. Den kasar ju aldrig upp!


Ännu ett mama-plagg. Denna tänkte jag nog bo i den sista tiden om juni blir en varm månad.


Denna vita kjolen, kanske mest tänkt till slutet på sommaren (alltså efter att lillen pluppat ut).


Ballerinaskorna till Ronjas student, 99kr för ett par ballerinaskor är lagom tycker jag.


Tröja som passar både med tjock mage och vanlig mage :)


Tänkte att jag kunde ha denna i håret någon gång i sommar.

Klänning... check!

Nu har jag fixat klänning till Ronjas student (som iofs inte är förrän i juni, men det är bra att vara förberedd).


Den här fina klänningen blir det, får ju verkligen hoppas att den kommer passa i juni. Men den har gummiband i ryggen så den går ju att töja ut en bit. Testade den här hemma en stund idag och den passar väldigt fint med lilla kulmagen :)


Ett par ballerina i någon matchande färg, lockigt hår med en inbakad fläta i luggen och några fina smycken så tror jag att jag har outfiten färdig!

Serier serier serier

Vi är helt inne i att kolla på olika tv-serior just nu. Vi kollar på Once upon a time och Glee så fort de har sänts i USA; och medans vi väntar på att nya avsnitt ska komma ut så kollar vi på Desperate housewifes. Vi har nästan precis börjat på säsong 1 och det är väldigt spännande för varken jag eller Mattias har sett så många avsnitt innan.







Tre väldigt olika serier som alla är väldigt bra. Har ni någon favoritserie?

Titanic 3D

Nyss hemkomna från Royal där vi såg Titanic i 3D. Det låg nämligan två biobiljetter i Mattias påskägg (plus godis, nya plektrum och tre tröjor).

Ja tillbaka till filmen, som sagt så såg vi Titanic i 3D. Filmen var lika bra som vanligt men att den va i 3D gjorde varken från eller till. Det va inte mycket som var i 3D och det som va blev mest rörigt. Men filmen va mycket bättre på bio än hemma på tv:n :)


Både romantisk och spännande, fastän jag har sett den så många gånger så satt man ändå där i biostolen och undrade om de skulle klara sig.

Vi behöver... eller gör vi det?

Hittade en lista över grejer som man behöver köpa när man skaffar en liten bebis.

Babyskydd (Vi hade tänkt köpa Maxi Cosi Cabriofix eftersom den går att sätta på vagnen)
- adapter till vagnen
- isofix
- solskydd
- regnskydd
- leksak
Spjälsäng Stokke Sleepi (har vi redan köpt, men det ångrar jag verkligen! Först var ju madrasserna mögliga så vi får köpa nya för 3700kr(!!) och när Mattias skulle montera ihop den idag så upptäckte vi att det saknas skruvar. Skulle köpt en ny, det hade varit värt pengarna)
- spjälskydd
- madrass (har beställt den på Barnens hus Svågertorp)
- madrasskydd / plastad frotté
- mjuk och platt kudde
- påslakan x 2
- underlakan (gärna med resårkant) x 2
- örngott x 4
- täcke
- bomullsfilt
- mobil
Vagn (Vi har köpt en Bugaboo Donkey, är supernöjda än sålänge)
- regnskydd (fick vi med vagnen)
- inesektsnät
- parasoll
- adapter till babyskyddet
- parasoll
- lakan
- kudde
- täcke
- filt
- mobil
- åkpåse (till hösten)
- reflexer
Badbalja
- tvättlappar i frotte
- babyolja
- badhandduk med huva
- badtermometer
Skötbädd (har vi köpt, som vi ska ha på en bänk ovanför tvättmaskinen)
- blöjor 1x strl 1 och 1x strl 2
- tvättlappar
- små frottéhanddukar ca10
- blöjhink
- borste
- tops
- bomullsrondeller
Mini-apotek
- näsfrida (bra eller dåligt?)
- alvedon
- renässans, näsdroppar för spädbarn
- termometer (rumptermometer ska ge mer exakt resultat)
- vaselin (när man ska ta tempen i rumpan)
- rumpsalva, inotyol
- nagelsax
- nagelfil för barn
- zinksalva eller bephanten (för blåsor och blöjeksem)
Små handdukar
Skötväska med skötunderlägg
Bärsele
Leksak
Babywatch
Babysitter
Babygym (
köpte jag när jag va på Gekås med mamma, Yoshi har provlegat och godkänt det)
Snuttefilt
Bitleksak
Napp
Resesäng
Babynest
"Mitt första år"-bok
Gravidförsäkring
(är fixat, vi valde TryggHansa)
Andningsalarm
Zunblock solfilt
Nappflaska
Flaskborste
Modersmjölkersättning
Oparfymerat, allergitestat och miljömärkt tvättmedel

Det vi har fixat hittills är säng, vagn, skötbädd, babygym, försäkringen och en del kläder (har en lista på det med, postar den sen). Så ja vi har ju en del kvar att fixa. Men frågan är om det är något på listan som är onödigt? Eller om det är något som man behöver som inte är med på listan. Tips tack!

Bugaboo Donkey

Stokke Sleepi

 


Bak- och pysselsugen

Jag sitter och kollar igenom lite gamla inlägg samtidigt som jag letar roliga bakrecept på internet. Jag har blivit så himla sugen på att baka och pyssla. Kollar på bilder ifrån Fannys Babyshower förra året (kan knappt fatta att Olivia fyller 1år om en månad) och jag blir sugen både på att baka riktiga kakor och att baka en blöjtårta ;)

Blöjtårtan jag gjorde till Fannys Babyshower

 

Den vanliga tårtan som jag och Mattias gjorde.

En chokladtårta med oreo-fyllning och chokladtryffel utanpå.

 

Och lite cupcakes och cake pops

 

Himla synd att det inte är någon jag känner som är gravid, det hade varit kul att fixa en Babyshower. Jag får väl se till och fixa ett riktigt kak-kalas till Mattias födelsedag istället :)


Nu har 200 dagar gått

Ja enligt min gravidapp i iphonen så har jag nu varit gravid i 200 dagar. Känns som en evighet! Idag har det gått 28 veckor +3 dagar och magen ser ut så här:

Tog en bild med mobilen så det är ju ingen superkvalite på den, men nu får ni se hur stor den är iallafall.


Eller kanske hur liten den är, får ju höra hela tiden hur liten mage jag har. Men den växer nog ikapp, jag kanske får en enorm mage till slut. Jaja, den följer kurvan för sf-måttet iallafall och barnmorskan säger att den är precis lagom stor.

 

Nog pratat om magen... Just nu sitter jag här hemma och väntar på att Mattias ska komma hem, han var tvungen att sticka iväg till serverhallen och starta om en server. Sen så får vi väl se vad dagen bjuder på. Den startade bra iallafall, först lite morgonmys med Yoshi i vår nya stooora säng och sen en mysig frukost bestående av fil med special k och banan, knäckebröd med ost och tomat och lite melon och mango; mums! Ingen dålig frukost alltså.

 

Vi har några idéer för vad vi kan hitta på idag; åka in till Malmö och gå och kolla lite i affärer och fika, IKEA och Barnens hus på Svågertorp (madrassen vi beställt till pluttens säng har äntligen kommit till affären så att vi kan hämta den), annars kan vi fixa lite i trädgården och uterummet. Igår invigde vi uterummet för första gången detta året. Det va mysigt men lite kallt :)

Något sånt här hade jag kunnat tänka mig i uterummet, men vi får väl se för när jag ska möbler i rotting till Mattias så tittade han på mig som om jag var helt dum i huvudet...


Äntligen här

Ligger och bloggar från vår nya stora säng nu. Den är 20cm bredare och minst 20cm högre än den förra och den är heeeelt underbar. Man känner sig som prinsessan på ärten fast utan en obekväm ärta ;)

Tog en bild med mobilen, inte så snyggt men nu kan ni få se hur stor den är iallafall. Känns nästan lite för stor för vårt sovrum. Vi måste ju få plats med spjälsängen också!


Hemma igen

Ja nu är vi hemma från Stockholm igen. Vi kom hem vid halv ett inatt och då stupa jag direkt i säng, var så himla trött efter helgen. Jag har ju blivit van vid att ta en lite powernap efter maten så att jag kan vara uppe till elva, men nått sånt blev det ju inte alls i helgen. Men det har ändå varit ganska lugnt, vi valde faktiskt hämtmat och Slumdog millionaire i lördagskväll istället för att sticka på fest med de andra. Efter att ha gått i Stockholm hela dagen så var jag helt slut i både ryggen och benen.

Jag har försökt mobilblogga flera gånger i helgen men blogg.se-appen ville inte fungera som den skulle. Det gick inte att blogga några bilder så då tyckte jag att jag lika gärna kunde strunta i att blogga.

På söndagen hämtade vi upp teo efter hans träning och sen åkte vi till Naturhistoriska museet, jag hade aldrig varit där så det va kul. Och Teo verkade uppskatta det väldigt mycket, allra mest Dinosauriefilmen i 3D. Tyvärr missade jag den eftersom jag råkade somna efter bara fem minuter ;) Men ingen fara, Teo kunde berätta precis vad som hänt :)

Idag har jag varit hemma hela dagen, först på förmiddagen var jag på MVC och gjorde sockerbelastningsprovet eller vad det heter, kollade ifall jag hade anlag till graviditetsdiabetes alltså. Men det hade jag inte och allt annat såg bra ut också, blodtrycket va lite lågt som vanligt bara. Bebisens hjärta slog bra och nu kunde hon känna hur han ligger, hon trodde att han hade börjat flytta sig med huvudet neråt för att lägga sig tillrätta. Shit, redan! Går in i vecka 29:e idag och det känns som att tiden har gått så himla snabbt, kan knappt fatta det.

Efter besöket på MVC så gick jag hem, och eftersom jag hade varit fastande så fick jag så klart blodsockerfall så jag blev helt darrig och svimfärdig. Så därför har jag bara vilat hela eftermiddagen, passade på att ta igen lite sömn ;) Men nu är jag äntligen vaken haha och sitter och kollar på babyshop.se. Jag är ute efter en lättare vindoverall som man kan ta på bebisen typ när man går mellan lägenheten och bilen eller ska vara ute en kort stund och han inte ligger nerbäddad i vagnen. Hittills har jag fastnat för de här två, vad tycker ni?




Båda två är från Mini Rodini.
Tycker det är bra att man kan ta av luvan, den ligger ju mest som en knöl i nacken annars.
(Bilder från babyshop.se)

RSS 2.0