Heja babysittern

Nu har vi äntligen fått babysittern vi beställde, och den är underbar! Nu kan man ju hinna med hur mycket som helst, ja mer än innan iallafall ;)


Sol

Igår lastade jag in hund och bebis i bilen och körde hem till mina föräldrar. De är iväg på semester så de va ju ganska tomt där, men det gjorde inte så mycket. Jesper sov ute i vagnen hela eftermiddagen och jag och Yoshi låg på en filt och läste tidningar. Väldigt mysigt och avkopplande, det behövdes efter natten... Kan väl säga som så att Jesper uppskattade inte värmen så mycket, det va mest gnäll hela kvällen och natten.


Min lilla älskling

 
 
Min lilla älskling ♥
Kan inte fatta att han bli 7 veckor imorgon, så stor och stark redan.

Farmor 83 år

I söndags var vi hemma hos min farmor och firade hennes födelsedag. Det blev massor av kakor och massor av mys med bebis och hundar.
 
Lillasyster Ronja var där
 
Farmors chihuahua njöt av all uppmärksamhet
 
Som sagt.. mycket mys med bebis och hundar ;)
 
Yoshi njöt verkligen av myset!
Han tycker att bebisen får lite för mycket uppmärksamhet här hemma.
 
Jesper flörtade in sig rejält hos Cecilia, så lugn och snäll som vanligt :)

BVC

Ja vi va ju på BVC i torsdags, 54cm lång och 3975g tung. Inte så himla liten längre!


Han växer så fort!

Blir mer och mer en egen liten person. Imorgon blir han 6 veckor och då är det dags för vägning på BVC igen, spännande att se vad han väger. Nu är det två veckor sedan vi va där och då vägde han 3650g. Det känns som att han väger mer nu!


Ja jag bad väl om det...

Har precis ammat Jesper och håller honom framför mig, "kan du ge mamma en riktigt stor rapis nu" säger jag med bebisröst. Böööörp! Kräk över hela Jespers body, framsidan på min klänning och min haka. Så det va bara att byta om till pyjamas...


Trötter

Ja det va en riktig lite trötter vi har här hemma. Jesper åt vid halv tolv igår, sen ville han inte somna. Så vid kvart i ett gick jag och la mig med honom i vår säng. Då somnade han direkt (och jag med), sen sov vi till kvart i sju då vi blev väckta av att storebror Teo blev lämnad här. Så idag känner jag mig ganska utvilad faktiskt :)


Bebisbok

Jag har letat och letat men jag hittar ingen bebisbok som jag gillar (bebisbok, typ "Mitt första år" eller liknande). Så därför bestämde jag och Mattias att vi ska typ scrappa ihop ett eget. Vilket lär bli väldigt spännande eftersom vi aldrig scrap bookat (eller vad det heter). Men det ska alltså bli ungefär som ett fotoalbum men med massa text, så att man får med de vanliga delarna som vikt, längd, armbandet från bb osv. Tror och hoppas att det kommer bli riktigt bra! Så nu ska jag bara hitta ett bra album att skriva i, får kolla på bokia och liknande.
 
En idé till albumet är att vi ska sätta in bilder på de presenter som Jesper fick när han föddes. Så idag har han fått posa iförd en present som vi fick från vår granne Lena och hennes hund Valle. Yoshi och Valle är kompisar och brukar leka tillsammans, så självklart fick Jesper en body med tassavtryck..
 
Det va minsann inte så lätt att få honom att posa ordentligt, han tröttnade ganska fort på mitt fotograferande ;)

En dag i Lund

Vi spenderade torsdagen i Lund tillsammans med Jespers farmor, faster och kusinerna :) Det blev restaurangbesök, lekplatshäng och glass. En jättemysig dag!
 
Jesper sov hela vägen till Lund, men det brukar han ju göra så fort man sätter honom i bilen.
Dagens babyoutfit: sparkdräkt från Lundemyr of Sweden och mössa från Newbie Kappahl
 
 
I farmors famn kan man sova gott
 
 
Till lunch blev det pasta och pizza på restaurangen Italia.
Oscar gillade sin pizza!
 
 
Sen gick vi till stadsparken och lekte på en lekplats
Fannie i toppen och Linnea nere till vänster
 
 
Linslusen Oscar
 

Skämmer bort mig själv

Ja ibland måste man ju får skämma bort sig själv. Har knappt köpt några kläder alls till mig själv de senaste 9 månaderna, varför skulle jag?! Inget hade ju ändå passat. Så nu när kroppen börjar bli "normal" igen så är det kul att kolla kläder. Jag har 2-3 kilo kvar till den vikt jag hade innan jag blev gravid. Längtar tills jag kan börja träna, är väldigt trött på att ha en rygg som värker och kondition som en 80 åring. Men ja, nu va det inte det vi pratade om.. Shopping va det ju..
 
Jag fick ett mail om att Odd Molly hade stor rea i sin shop. Så jag skämde bort mig själv med två plagg som jag kollat på flera gånger tidigare men varit för snål för att köpa (och för tjock hehe).
 
275kr istället för 549kr
 
850kr istället 1699kr
Riktiga fynd!
 

Jesper 1 månad

 
I lördags blev ju Jesper 1 månad gammal, jättegulligt att han fick en 1 månadspresent av sin mormor och morfar. Jättefina kläder ifrån Nameit. De är i storlek 56 så jag ska se ifall han kan ha på sig dem snart, lovar att lägga ut en bild i så fall.
 
På 1 månadskontrollen på BVC fick vi veta att han vägde 3650g och var 52cm lång. Han hade alltså vuxit 3cm sen han föddes :)

Bortbjudna

Igår var vi bortbjudna på lunch hos Sandra och Jimmy, våra föredetta grannar (från lägenheten ovanför oss). De bjöd på jättegoda piroger och sen blev det glass med massor av strössel. Det var jättekul att träffa dem igen, det va nämligen väldigt längesedan sist. Nu blev man påmind om vilken härlig familj de är, saknar verkligen att ha de som grannar.
 
De har två helt underbara flickor som båda två tyckte att Jesper var sååå söt.
 
 Jag tror Jesper tyckte att Hannah va väldigt söt, han ville ju gärna gosa med henne ;)
 
Maja va ju helt tokig i Jesper, hon klappade, pussade och gungade honom i babyskyddet. Så himla sött att hon var så gullig och omtänksam mot honom, man kan knappt tro att hon bara är 2 år gammal. Så duktig!

Härliga sommar

I söndags var Mattias iväg och hjälpte sin bror Joakim med hans trädgård. Jag hade planerat att vara hemma och storstäda lägenheten, men det va ju strålande sol så jag ville verkligen inte sitta inne! Så jag ringde mamma och frågade om hon kunde hämta mig, Jesper och Yoshi så vi kunde komma ut på landet och få lite frisk luft ;)
 
Det kunde hon, så det blev massa kvalitetstid för mig och mamma. Härligt! för det va väldigt längesedan nu. Efter nån timme så kom Mattias och Joakim och då blev det fika först med frallor och sen rabarberpaj med glass.
 
Fikan avnjöts under den stora lönnen. Supermysigt!
Nu längtar jag ännu mer tills vi har ett eget hus och en egen trädgård.
 
Yoshi simmade runt i dammen en lååång stund.
Men sen var jag tvungen att ha honom bunden, annars satte han fart rakt ner i dammen igen.
 
Jesper sov gott i vagnen
 
Kvällen avslutades med att vi blev bjudna på grillat. En riktigt härlig sommardag!

Konfirmation 7/7 2012

I lördags var vi på konfirmation, eller ja vi va på efterfesten iallafall ;) Vi skippade faktiskt kyrkan, eftersom Jesper skrek nästan hela förmiddagen så kände jag inte riktigt för att åka och sätta mig i en kyrka med honom. Ska bli spännande när han ska döpas haha
 
Man måste ju bada innan man ska gå bort
 
Iallafall, Jesper var väldigt poppis på "kalaset" efter (vad ska man kalla det?) och han flyttades mellan famnarna.
 
I famnen hos min gudfar (numera även gudmorfar)
 
Vår lille Jesper i famnen på min kusin Jesper
 
I konfirmandens famn, min kusin Filip :)

Så underbar!

Vår lilla plutt börjar få lite starkare åsikter och lite mer personlighet nu. Han är vaken mer och gör ljud och viftar med sina armar. Så himla kul att va med om allt som händer, men det går för fort. Jesper 1 månad gammal idag, i body och hängslebyxor från Newbie (Kappahl).


Mysdag

Har precis kommit hem efter en långrunda med hund och barnvagn. Vi stannade och åt en sen lunch på cafeet Kaffe & sånt och där mötte vi en kvinna som va väääldigt intresserad av Yoshi. Hon pratade en massa både med oss och med Yoshi och vi fick massor av beröm för hur välskött han såg ut och hon var sååå imponerad över hur vi klarade både en hund och en bebis. Efter massa gulligull med Yoshi så sa hon plötsligt "Förlåt jag måste bara fråga en sak.. Går det bra att jag går bort till zoo-affären och köper något till hunden? Det tycker jag att han är värd". Jo men visst gör du det. Så Yoshi fick skivat torkat gristryne, och det älskade han (första gången han smakade det, inte ofta jag köper sånt äckligt hehe).
 
Glömde ju fota (som vanligt), men så här såg det ut när vi fikade på Kaffe & sånt i förra veckan. Han bara sov, och det gjorde han idag också.
 
En gammal, men fin, bild på Yoshi.
Länge sedan han fick va med i bloggen nu ju, men jo vi har honom kvar :)

Nyföddfotografering med Malin Ward

Många inlägg på rad nu, men det är lika bra att passa på när man kan :)
 
Ville bara visa en bild från nyföddfotograferingen vi va på när plutten va 10 dagar gammal. Vi hade bokat tid hos en jätteduktig fotograf och vi blev supernöjda. Jag va lite orolig för hur det skulle gå, ja ni vet med matande, kiss och bajs överallt och liknande ;) Men hon va superproffsig så allt kändes jättebra när vi väl va där.
 
Hon skulle ha semester bara någon dag efter vi varit där så vi har bara fått se en bild hittills. Men den räcker för att veta att vi är nöjda. Bara kolla på bilden liksom!
 

Rekomenderar verkligen den fotografen, kolla hennes sida --> Malin Ward

Fler bilder

Snodde Mattias mobil och skickade över lite bilder till mig själv.
 
Hittade en bild på mig själv, tagen bara några dagar innan pluttisen föddes.
Magen ser verkligen ut som en badboll.
 
Hittade ännu en bild på mig när jag håller i mitt lilla hjärta. På den bilden är han tre dagar gammal.
(Eftersom vi fick panikpacka BB-väskan kl 6 på morgonen så fick jag inte med mig så mycket kläder, så de första dagarna gick jag runt i Mattias stora tröja och mjukisbyxor haha)
 
Mattias hade även fotat när vi va på besök hos mormor och morfar (mina föräldrar alltså).
Deras hund va väldigt nyfiken på den lilla nykomligen, eller nä.. Han va väldigt noga med att berätta för sin husse att han minsann inte fick glömma bort honom!

Lilla hjärtat ♡

Fy vilken jobbig dag! Mitt lilla hjärta sov fram till ca 13, sen har han bara gnällt och skrikigt hela eftermiddagen och kvällen. mattias fick honom att somna för ungefär en halvtimme sedan. Vi har verkligen testat allt vi kunnat komma på; mat, blöja, vyssa, sjunga, mat, blöja.. Har gosat och burit hela dagen men ingen har verkat rätt. Eller jo.. han somnade en stund medans jag dammsugade, men jag kunde ju inte dammsuga hela eftermiddagen. Han va nämligen bara nöjd om jag dammsugade samtidigt som jag bar på honom, lite jobbigt! Hoppas verkligen det blir en bättre dag imorgon.
 
"Jag vill inte sova, jag vill bara sitta här hos dig mamma"
 
"Tvinga mig inte för då börjar jag gråta"
 
"Okej får jag ha nappen så är jag lugn en liten stund"
 
 
 

Rea på Kidsbrandstore.se

Nu är det ju rean hållt på ett tag och jag har kollat in flera stycken på nätet. Gillar inte att kolla rea i butikerna för de hänger alltid allting huller om buller, och man hittar aldrig rätt storlekar.
 
Men lite internetshopping har det blivit iallafall. Klickade hem denna fina sparkdräkten från Kidsbrandstore.se:
 
Tyvärr hade de bara den i strl 6 månader, så det tar ju ett tag innan han kan ha den ;)

Vår lilla tiger

För ett tag sedan så visade jag upp lite kläder som vi köpte till Jesper. Där va bl.a. en body med tillhörande shorts och mössa i tigermönster. Igår va det så varmt så Jesper skulle få använda kläderna för första gången. Det blir nog första och enda gången, de va nästan lite litet. Men söt blev han iallafall :)
 
Liten tiger som ligger och spanar med ett öga
 
"Ooh va det någon som fotade?! Bäst jag kollar in i kameran"

RSS 2.0