Bara vi två❤

Igårkväll så var Jesper hos mina föräldrar medan jag och Mattias va på Triangelns julklappskväll. Kolla affärer i lugn och ro och en middag (utan att behöva underhålla en 1,5 åring) på Vapiano, det är vardagslyx! Jag älskar Jesper över allt annat, men ibland är det skönt att vara barnfri. Men bara för några timmar, saknade honom i slutet haha

CARBONARA!
Vad annars liksom haha


Klick klick!

Tänkte att jag skulle visa er mina senaste shoppingfynd. Den senaste veckan har jag hunnit klicka hem saker både på next och på Alex and Alexa. På den förstnämda köpte jag en onepiece till Jesper som han ska ha när vi fotar till årets julkort också köpte jag en liten julklapp till Mattias. Som inte är från mig eftersom vi inte ska köpa julklappar till varandra (vi har bestämt att vi ska åka på en weekend tillsammans istället), så det va alltså Jesper som klickade. Det är aldrig förtidigt att lära sig internetshoppa! Jag kan såklart inte blogga Mattias present eftersom han är inne och läser min blogg en gång i månaden och han kan ju råka klicka sig in innan jul haha. Och Jespers onepiece får ni inte se förrän jag visar er julkortet.
 
Men shoppingen från Alex and Alexa kan jag visa er, en del iallafall. Jag klickade hem en del julklappar, jag satsar på att va färdig med julklapparna innan december börjar så att vi kan mysa och fika oss igenom hela december utan att känna någon stress över julklapparna. Även om jag vet att vi inte kommer kunna låta bli att köpa något i december, men förhoppningsvis slipper vi stressen iallafall..
 
                    
 
En barndomskompis till Mattias har fått tvillingar och det kräver förståss presenter!
Eftersom jag är säker på att de inte läser min blogg så kan jag visa er vad vi köpt för något, vars ett gulligt litet kit med body, tossor och mössa ska de få ♡
 
 
Jag klickade även hem en overall till Jesper, så nu behöver han bara nån mössa, några vantar och halskragar sen tror jag han är redo för vintern!
 
 

I-landsproblem!!

Ja man kan verkligen kalla det ett i-landsproblem.. Vilken matta Jesper ska ha på sitt rum alltså. Har hittat några som jag gillar; den ska vara rund, ca 120cm i diam och gärna ljusblå eller vit. Inte alls vad ett barn hade valt alltså. Så frågan är om vi ska köra på en fin (i inredningssammanhang) som jag gillar och som passar in i rummet eller om vi ska köra på en rolig och lekfull.. typ en matta med bilbana eller liknande. Han har en matta som ser ut som en björnfäll i sitt lekrum/Teos rum, men den passar inte alls in i hans sovrum. Svårt val!
 
 
Mammans val
Mattan Star från Axeco, finns här!
 
Sonens val?
Bilmatta från IKEA
 
 
 

Nytt projekt på gång

Jag har planerat och funderat över Jespers paketkalender ett tag nu och nu har jag äntligen bestämt mig för hur den ska se ut (det mesta iallafall) och jag har varit och köpt det jag behöver.
 
 
Inspiration är hämtad här. Tanken är inte att den ska se exakt likadan ut. Jag har t.ex. tänkt ha ringar att knyta fast paketen i istället för fickor. Vi får se hur det blir. Blir det bra så visar jag er resultatet ;)
 

Nytt inne hos Jesper

Vi va på Ikea igår och köpte en lite förvaring till Jespers rum. Men vad är det för mening med förvaring när Jesper bara kastar ut allting haha


Vi tyckte att två lådor skulle räcka, men det hade nog behövts fler..

Stress stress

Vi ska vara på Ladies Night halv åtta, jag har inte duschat, den tröjan jag ska ha på mig slängde jag precis in in i tvättmaskinen och vi har inte ätit än. Vad gör jag då.. Åh vi har en bit rådjurskött i kylen, några morötter, ett äpple och där är en halv flaska rött vin kvar sen i söndags, AHA! Jag gör en gryta som ska puttra i två timmar. Perfekt!

Dock blir det en annan gryta till middag för vi kan inte vänta två timmar på middagen. Så det blir en gryta med vildsvinskött, svamp och äpple. Ingen stress här inte haha

Så rödvinsgrytan får Mattias njuta av som matlåda för imorgon ska vi på gåsamiddag. Nu ska jag underhålla en liten uttråkad Jesper. Ha en trevlig kväll!




Fredag fredag wiiiie

Började dagen med att sälja Bugaboo Beet och nu sitter jag med en latte i soffan och kollar lite bloggar medan Jesper leker. Perfekt start!

Ikväll ska jag iväg med syrran och mamma på Ladies Night, ska bli kul med en barnfri kväll. Lite drinkar och Ronan Keating haha


Ha en mysig fredag! 

Tisdagen

Vi började tisdagen med att försova oss rejält! Halv nio vaknade vi och kl nio skulle vi va i Staffanstorp.. Snabbt på med kläderna, jag fick en banan till frukost och Jesper fick en stor flaska välling. Packade ihop skötväskan och snabbt in med allt i bilen, halv tio va vi i Staffanstorp och det är snabbt för att vara oss. 

Vad gjorde vi då i Staffanstorp; ett besök på Kids & Friends? Nä man kunde ju trott det och det hade kanske inte varit fel haha. Men det va ett besök på öppna förskolan som var planerat. Vi har öppen förskola i Svedala också, men det skadar inte att variera sig :)

Tre busungar påklädda och redo att gå ut 

Efter öppna förskolan så körde vi hem till Madelaine + kids och åt lunch och busade hela eftermiddagen. En toppendag alltså!



Jesper önskelista

Har ni börjat planera och köpa julklappar än? Jag är på planeringsstadiet, vi har bestämt att Jesper ska få ett leksakskök i julklapp eftersom han alltid ska stå och hålla på med kök när vi är hemma hos andra. Sen så får han lite kastruller, tallrikar och mat till köket också. Jag vill bara ha kökssaker i trä eller metall, just när de leker med mat så ska allting in i munnen hela tiden, och det känns onödigt att de ska stå och tugga på en plastbit. Hur gör ni med leksaker? Tänker ni mycket på gifterna i plastleksaker?
 
Tanken är också att Jesper ska få en paketkalender, alltså att han får ett litet paket varje dag fram till jul. Funderar på att köpa en Brio tågbana och dela upp den i flera paket. Tågbanan är från 3 år, men jag tycker det är så svårt att hitta leksaker som passar i ålder. Känns som att det antingen är bebisleksaker eller leksaker för stora barn. Så egentligen är han nog förliten för en tågbana, men han tyckte det va väldigt kul när vi va på Polarn och Pyret..
 
 
Roar sig medan mamma shoppar ♡
 
Ett sånt här kök hade ju inte varit fel..
 
 

Farligt farligt

Igår kväll somnade Jesper halv åtta.. och Mattias halv nio.. Det är farligt att sitta själv en hel kväll när det inte går något bra alls på tv. Så igår blev Jesper ett par skor rikare, men man kan väl inte ha förmånga par skor?! Synd bara att det alltid är Jesper som får nya skor, han har väl snart fler än jag har..
 
Ett par Kavat Björn blev det.
 
Tror det blir perfekt med de här skorna och stövlarna från Kuoma, så har han att byta med om han skulle bli blöt om fötterna. Sen vill jag ju gärna köpa ett par Uggs till honom (bara för att de är så söta), men jag är lite kluven, tål de någon väta alls? Tanken är att han skulle ha de som lite "finskor", alltså om man ska på middag eller kalas osv, tillfällen där han inte rullar runt på marken hehe. Men vissa vintrar är ju väldigt blöta och jag vill inte att de ska bli förstörda bara han sätter foten utanför dörren..

Vellingeblomman igen

Vi va på Vellingeblomman i söndags och igår va det dags igen. Denna gången va det jag, Jesper, Jespers mormor och moster. Tomtar, julpynt och fika på Farmor Idas Café såklart!
 
Vi kom hem två påsar bilar rikare haha. Visst fanns det mycket fint men jag har inte ens börjat fundera på vilket julpynt vi ska ha. Men det är ingen fara, vi kommer åka dit fler gånger innan jul :)
 
 
Så här såg det ut hemma hos oss förra julen.
 
Filten finns inte kvar och inte heller soffbordet, så det kommer ju se lite annorlunda ut denna julen.
Ja och så klart så kommer det inte ligga en liten mini-Jesper nere i hörnet av bilden. Han kommer nog va i full färd med att försöka dra ner ljusstaken från fönstret haha.
 

En liter fil

Ja vad gör man om man har en liter oöppnad fil som går ut samma dag?! Man bakar en filmjölkslimpa och sen gör man smoothies på resten. Sen bjuder man in syrran + sambo på frukost. 
 
 
Voila! Mysfrukosten är färdig!
 


 

Kärleken till Carbonara ♡

Carbonara är min absoluta favoriträtt, som mest har jag ätit det fyra gånger på en vecka.. I söndags blev det Carbonara till middag, tyvärr är det väl inte så passande som mat till Jesper, fet och salt bacon, fettet från äggulorna, grädde och sen en massa pasta, så det är väl egentligen inte nyttigt för någon haha
 
Så gott!
Och som tur är så är Mattias grym på att laga det, perfekt för mig!
 
 

Jesper hade redan ätit men fick ändå en tallrik med lite mat och han gillar det
 
 

Vellingeblomman

Första besöket i tomtebyn är gjort! Titta på en massa tomtar och äta lunch i den lilla restaurangen, mysigt! Men jag och Jesper ska dit i veckan igen men min mamma, Mattias va ju inte så pigg på att kolla tomtar så det blev ett snabbt besök. Ska bli kul att åka dit med min mamma för hon älskar julen lika mycket som jag (om inte mer). Köpte fyra pepparkaksformar och en påse bilar. Kändes lite konstigt att köpa julsaker, kan inte riktigt ta in att julen snart är här!


Det blev Stokken som fick följa med idag, liten och smidig ❤


Kalas

Igår firade vi min pappa som fyllde år tidigare i veckan. Vi skulle va där halv sju och redan vid fem så började Jesper gnälla och gnugga ögonen. Han har inte ställt om sig till vintertid än så han vaknar tidigare och är alltså trött tidigare. Som tur är så somnade han i bilen på vägen dit så han hann ta en powernap och var pigg och glad hela kvällen, han la sig inte förrän halv elva. Så idag sov han till nio, tummen upp på det!

En mjukglassmaskin och ett kit med chokladsås, strutar och strössel fick han i present. Verkar som det blev uppskattat!

Kvällens trötta kalaspojke 



Shopping till Jesper

Tänkte visa bättre bilder på Jespers nya jacka och mössa, eftersom han inte ville ställa upp och modella.
 
Vinterjacka från Diesel, men han har redan börjat använda den.
Det är ju kallt ute nu!
Måste leta upp en vinterjacka till mig också..
 
Mössa från Gant
 
Jespers vintergarderob börjar bli färdig (om den nu kan bli det), tycker det är jättekul att shoppa men det är faktiskt skönt att de viktiga sakerna börjar vara på plats.
 
Nä nu ska jag dricka min smoothie och kolla på Real Housewifes of Beverly Hills, man får passa på att njuta av lite egentid när Jesper sover..
 
 

RSS 2.0