Bilder

Har precis laddat över bilder ifrån kameran. Så jag tänkte bjuda på lite bilder ifrån Jespers första tid :)
 
Stolt pappa med liten Jesper.
Han föddes 13.15 så på denna bilden är han ungefär 6.5h
 
Lille plutten tre dagar gammal
 
Fina blommor vi fick på BB av Mattias familj :D
 
När jag förde över bilderna från kameran så upptäckte jag att det inte fanns så många bilder på mig och Jesper tillsammans. Det är denna och sen de som Mattias tog direkt efter förlossningen. Måste verkligen bli bättre på att fastna på bild..
 
Det finns däremot mängder av fina bilder på Mattias och Jesper. Tycker denna bilden är jättefin!
Bevis på att det mest är jag som fotograferar ;)

Ordning och reda

Nu har det äntligen blivit lite ordning och reda i badrummet. Vi hade planerat att ha skötbordet ovanpå tvättmaskinen/torktummlaren, men det blev så himla rörigt och varje gång tvättmaskinen centrifugerar så far allting omkring. Så därför köpte vi ett skötbord istället. Förvisso blev det lite trångt inne i badrummet, men det får de vara värt :)
 
Rörigt och trångt ovanpå tvättmaskinen och torktummlaren
 
Nu är det ordning och reda :)
Nu fick vi ju plats med badbaljan längst ned också, vi har ju köpt en ihopfällbar badbalja. Jättesmidigt!
 

Idag lyxade jag till det med lite egentid. Ett välbehövligt besök hos frisören och sen en mini-shoppingrunda. Var på Babyringen för att kolla efter babysitter.. men de hade inga roliga. Annars tyckte jag att de hade väldigt mycket grejer. Köpte den fina skötbädden som ni ser på skötbordet. Den vi hade ovanpå tvättmaskinen är en sådan med små kulor i, typ sackosäck. Den ska vara ergonomisk, vilket självklart är jättebra men det är svårt att byta blöja på en sprallig liten bebis när han bara sjunker ner i en grop. 
 
Hade tänkt att jag skulle shoppa lite nya kläder till mig själv nu när jag kan ha vanliga kläder igen, men jag orkade inte längre än till Jägersro center haha. Det blev iallafall två amningsbh:ar och två amningslinnen på Lindex, välbehövligt! Och sen blev det lite kläder till Jesper från Kappahls Newbie (inte lika välbehövligt men jag kunde inte låta bli).
Avslutade med lite matshopping på Coop och sen körde jag hem för att laga middag och fredagsmysa med min lilla familj :D

BVC, Barnens hus och IKEA

Vi startade dagen med en lååång sovmorgon och sen överraskade jag Mattias med scones. Tyvärr blev det till att slänga i sig sconesen för precis när vi skulle börja äta så vaknade Jesper, och han ville inte vänta med maten utan det blev gallskrik direkt. Men det är ingen fara för de flesta av våra måltider sover han sig igenom, så vi är vana vid att få äta i lugn och ro :)
 
Efter frukost (lunch) var det dags för ett besök på BVC. När vi lämnade BB så vägde han 2880g, fyra dagar senare på första besöket på BVC så hade han inte gått upp nått alls. Men en vecka senare hade han gått upp till 3230g och ytterligare en vecka senare (idag) så vägde han 3460g. Så han går stadigt uppåt, känns jättebra eftersom jag har nojat jättemycket om amningen. Vissa dagar har jag ammat honom i 1 1/2h och ändå har han inte varit nöjd, "tanten" på BVC tipsade om att det nog var dags att börja med napp. Så idag har vi vågat oss utanför dörren; det blev ett besök både på Barnens hus och IKEA.
 
Liten bebis med stor napp
 
Han är jätteduktig när man ska åka bil, bara sover och sover :)
 
Som vanligt blev jag besviken på Barnens hus. Vi skulle köpa bl.a. babysitter och en mobil att ha ovanför sängen. Men de hade inga fina/bra alls. Men de blev lite småsaker iallafall, som två till bodys i strl. 50, amningsinlägg, tvättlappar mm. Så vi får leta upp någon annan barnaffär som har babysitters. Tips någon?
 
Vi avslutade med ett besök på IKEA. Vi hade planerat att ha skötbord på tvättmaskinen, men det blev så trångt så vi kastar ut hyllan från badrummet och ställer in ett skötbord. Vi kollade runt på lite olika skötbord både på Barnens hus och IKEA, och vi kom fram till att de flesta är alldeles för klumpiga och alldeles för dyra. Så vi köpte ett av de enklaste skötborden från IKEA.
 
Inte så avancerat, men det fyller sitt syfte
 
Detta påslakanset fick också följa med oss hem
 
 

De växer så fort

13 juni (6 dagar gammal)
24 juni (17 dagar gammal)
 
Jag tycker han har vuxit så himla snabbt, pyjamasen i strl 50 är inte förstor längre utan passar nu perfekt.
 
Förresten så blir ju Jesper 18 dagar gammal idag, det är alltså idag som det var tänkt att han skulle födas. Istället har vi haft honom hos oss i 18 dagar, och jag hade aldrig kunnat tänka mig hur det skulle va att bli mamma. Allt är mycket underbarare och jobbigare än jag hade föreställt mig. Livet har verkligen fått en helt annan mening... :)
 

Äntligen

Ja äntligen sover min lilla Jesper. Han har inte sovit mer än en timme i sträck sedan imorse. Precis när man tror att han har somnat och man försöker lägga honom ifrån sig så vaknar han, så idag har det inte blivit mycket gjort. Men så är det väl vissa dagar...
 
Så här ligger han och sover tätt intill mig nu, vågar inte flytta honom och vågar inte flytta mig själv ;)

Ville att han skulle få sova ostört en stund iallafall så Mattias fick köra och köpa dammsugare själv. Vi har pratat länge om att vi skulle köpa en speciell allergidammsugare eftersom vi har hund och Mattias har lite hundallergi (vi pratade om det redan innan vi skaffade hund och Yoshi är 2 år nu). Men det har inte blivit av, men nu när vi har Jesper så tycker vi att det är på tiden. Så Mattias lovade att han skulle dammsuga så fort han kom hem igen, längtar haha

Glömde ju berätta...

..att det är en liten Jesper som har flyttat in hos oss. Äntligen har vi bestämt oss!
 
Lille Jeppe

Underbara Jenny ♡

Min lilla älskling har ont i sin mage och det är så jobbigt att se honom ha ont. Han har knappt sovit på hela dagen och jag har inte hunnit göra något annat än att gå och bära på honom, det är bara då han är lugn. Men vid tre så kom Jenny (Mattias syster) förbi. Hon hade med sig Miniform magdroppar och sen tog hon hunden och bebisen och gick en runda medans jag tog en välbehövlig dusch. Så nu har jag en nyrastad och nöjd hund och en bebis som ser ut så här:
 
Tack så himla mycket Jenny, du är underbar!
 
 

Lillkillen

Lillkillen, plutten, pluttis, trollunge, gullunge, sötis, lillfisen.. ja kärt barn har många namn. Tror att vi börjar närma oss ett beslut på vad han faktiskt ska heta. Så nu börjar frågan komma om vad han ska heta i mellannamn. Vi får väl se, en himla tur att man har tre månader på sig iallafall!


Ca 8 h gammal


På väg hem i alldeles förstor overall. Jag som tyckte den såg så liten ut när jag köpte den, trodde inte att han skulle hinna använda den.


Så här börjar morgnarna hemma hos oss nu, jättemysigt!

Vår lilla plutt

Den 7 juni kom alltså vår lilla plutt, meningen va ju att han skulle komma den 25:e. Men de kommer ju när de kommer.. Tänkte att jag skulle göra en snabb sammanfattning på hur allt gick till (man hinner inte mycket mer än snabb, tror han kommer vakna snart).

Det hela började på natten mellan onsdag och torsdag, jag började få värkar vid tre på natten. Vid kvart i sex kom det lite blod så då ringde jag förlossningen för att kolla så att allt var okej, då va det ca 10 min mellan värkarna. Låter helt okej tyckte de, ring tillbaka om det blir för jobbigt för dig... En halvtimme senare var jag tvungen att väcka Mattias "Jag har skitont, jag vill åka in nu!!". Ringde förlossningen igen och de tyckte det lät som att det va dags att åka in. Sagt och gjort, vi skulle ju bara packa den där berömda bb-väskan först..

Som tur är så hade jag gjort en packlista, så jag fick läsa listan och Mattias sprang och hämtade grejer. "Hårsnoddar ska vi ha med", Mattias kommer utspringande från toan med typ tio olika snoddar "Vilka tycker du bäst om?" BARA TA NÅGRA!!  Haha den stackaren hade det inte lätt ;)

Halv åtta va vi äntligen framme i Ystad. Väl där fick vi först sitta i ett väntrum i en 20 min för de tyckte inte det såg ut som att jag hade det så jobbigt. Sen fick vi äntligen komma in i et förlossningsrum och jag blev kopplade till CTG:n. Allt såg bra ut och jag hade värkar var femte minut ungefär. Låg med CTG:t i en halvtimme och sen så skulle de kolla hur mycket öppen jag va. "Ja en 4-5cm tror jag" sa den ena barnmorskar, men hon ville ändå att den andra mer erfarne skulle kolla i säkerhetsskull. "10 cm, nu blir det snart en bebis! Gissa om jag blev chockad då.. Jaha men bedövning och så då? Ja det va ju försent. Så det va bara att fortsätta jobba med andningen.

Men fastän jag va helt öppen så ville inte vattnet gå, så det blev 2 timmars väntan innan de tog hål på hinnorna. Men det va skönt för då hann jag ta små powernaps mellan värkarna. När vattnet väl hade gått så kom inte krystvärkarna igång ändå, så det fick bli värkstimulerande dropp och då tog det bara 25 min och sen hade vi en liten bebis. Allting gick så himla fort! Jag hann verkligen inte fatta vad som hände, han skulle ju inte komma förrän om 18 dagar och jag skulle ju ha all bedövning man kunde få. Nu blev det ju inte ens lustgas.

Ja det va verkligen en helt obeskrivlig känsla när man fick upp den lille på bröstet. Jag trodde att jag skulle störtböla men jag va nog så chockad fortfarande så jag var helt kollugn. Låg och skämtade med barnmorskorna om hur typiskt det va att vi skulle missa studentfesten dagen efter, samtidigt som jag krystade ut moderkakan och sen blev sydd. De måste trott att jag va helknäpp haha

Nu vet jag iallafall att en förlossning behöver inte vara jättehemsk, min gick jättesnabbt och jag tyckte inte det gjorde så himla ont. Det är värre efteråt.. Den där duschen som man skulle få ta efteråt, som skulle vara så underbar, den blev en snabbtvätt av kroppen medans en sköterska höll i mig så att jag inte skulle svimma. Fick bli stöttad av Mattias och sköterskan hela vägen till bb-rummet sen bara för att jag va så envis och inte ville åka rullstol, men hallå!! Trodde de på allvar att jag kände för att sätta mig ner?!

Sen spenderade vi fem dagar på BB, men det får jag berätta mer om en annan gång. Annars blir inlägget alldeles för långt.

Sista magbilden togs 5 dagar innan, här vecka 36+4


Och här är min lilla älskling, 6 dagar gammal i sin fina pyjamas han fått av mormor och morfar. Jag fick skicka mamma till att shoppa eftersom vi inte hade en enda pyjamas i strl 50, nu har vi iallafall en även om den är lite stor.. :)

Nu är han här

Min lilla plutt bestämde sig för att komma 18 dagar förtidigt. Så nu är vi på BB och bebisgosar. Allt gick bra, och snabbt! Hann inte få någon bedövning alls.

3015g och 49cm lång :)


Nationaldagen

Ja vi har väl inte direkt firat nationaldagen. Mattias har ju varit ledig iallafall så jag har firat att jag slapp vara ensam hemma haha. Dagarna blir väldigt långa när man är hemma på heltid och alla andra jobbar. Men samtidigt är det skönt att inte behöva jobba längre, det va ganska jobbigt på slutet. För er som inte vet, jag har en mild form av skolios och det känns verkligen i ryggen nu när magen blivit så tung samtidigt som jag är så sjukt otränad.

Ja vi började dagen med finbesök av Fanny och Olivia. Även idag slängde vi ihop en rabarberpaj och det blev uppskattat, även om Olivia gillade glassen mest.


Mums!
Och glass ska självklart ätas med fingrarna, det blir godast då ;)



Efter fikan så gick Mattias och Olivia ut för att vattna våra jordgubbar. Det tyckte Olivia va jätteroligt, men ännu roligare var det att dricka upp vattnet eller vattna sig själv...

När jag och Fanny snackat färdigt och det blev dags för Olivia att sova middag så körde Fanny och Olivia hem och jag och Mattias körde och shoppade. Målet var att köpa det sista på vår bebislista (regnskydd till vagnen, termometer, några bodys i strl 50 mm.). Det blev även en ny tröja till Mattias som han ska ha på studenten på fredag och nya skor till mig. Vi var bara och shoppade i två timmar men jag är ändå helt slut nu, min jäkla rygg som pajjar för mig :(


Eftersom det mest är jag som shoppat till bebisen så skulle Mattias välja kläder idag (men han va lite långsam så jag valde ut byxorna medans han valde ut en body)
Byxor och body ifrån Lindex


Detta setet valde Mattias ut på HM


Och sist men inte minst så valde han ut de här två bodysarna, även de på HM.
Mattias har fått dille på piké just nu (tröjan han köpte till sig själv va piké) så självklart måste bebisen också ha piké!


Vi hämtade även ut babyboxen som man får gratis på Barnens hus. Alltid kul med gratisgrejer men jag blev lite fundersam på en sak i boxen. Head & shoulder mjällshampo; vad ska bebisen ha det till?

Myskväll

Igår när jag sov middag så blev jag väckt av att Sara (syster) ringde och frågade om jag ville träffas och fika. Självklart ville jag det så det va bara till att skutta upp ur sängen (hur bra man nu skuttar när man är i vecka 38 och 15 kilo tyngre än man brukar vara...). Slängde ihop en rabarberpaj och sen blev det fika och en massa skitsnack.

Senare mot kvällen när Mattias kommit hem från jobb så körde vi och mötte upp Saras sambo på Ica och så blev det gemensam handling till middagen.


Äntligen middag på bordet (vid halv tio)


Det blev schnitzel med potatisgratäng, grönsallad och lite småtillbehör som vitlöksklyftor i chili, soltorkade tomater, bearnaisesås och någon inlagd ost.
Ingen sprit utan sprite blev det att dricka för min del.

Jättetrevlig kväll! Tycker om när det blir finmiddag så här spontant :)

Vill ha

Denna söta lilla shortsdräkten från Babyshop vill bebisen ha:



Stackars lilla bebisen att denna mamman har köpstopp

Dagens lunch

Dagens lunch består av knäckebröd med ost, ett glas vatten och en skål med hemmagjord rabarberkräm med mjölk. Mums!


Lite shopping

Ägnade morgonen åt lite shopping på Allt för föräldrars webshop.


Köpte hjulskydd till vagnen.
Kan behövas eftersom vi måste ta in vagnen i lägenheten varje dag.



Det blev även en badbalja.
Den är väldigt smart eftersom den är ihopfällbar, perfekt för ett litet badrum alltså.



Solskyddsfilm till bilen.

Det blev även lite andra "bra att ha"-saker som t.ex. amningsinlägg, kudde till vagnen, örngott, underlakan, plastat frotté mm. Det börjar ju verkligen närma sig nu, vecka 37+6 idag!

RSS 2.0