Stockholm

Sitter i bilen på väg tillbaka till lägenheten. Idag har vi gått på gågatan och i gamla staden. Väldigt mysigt, synd bara att det inte va varmare. Jag räknade ju inte riktigt med snö när jag tog vårjackan och vårskorna ;)

Försökte ladda upp en bild men det vill inte fungera. Får göra det när vi kommer hem. Men det får räcka med mobilbilder för när vi skulle ta första bilden så upptäckte vi att batteriet i kameran va slut haha


Tvätta, städa och packa

Så roligt har jag det ikväll. Håller på att tvätta så att jag ska kunna packa, borde ha tvättat för några dagar sedan eftersom jag måste ha packat färdigt till imorgonbittti. För imorgon direkt efter jobb så kör vi hem till Fanny, Patrik och lilla Olivia och äter middag och sen kör vi fem upp till Stockholm och är där över helgen.

Vi ska bo hos Fannys syster och sambo så det ska bli jättekul att träffa dem igen. Så vi får väl se vad vi hittar på där. Jag hörde någonting om grillning iallafall och det låter inte helt fel, vi har inte hunnit grilla än i år. På lördagen på dagen så kanske det blir lite sightseeing i Stockholm centrum, vi hann inte med det förra gången vi var uppe, och jag har ju inte varit i Stockholm på riktigt sen jag var 2 år. Jo jag har ju varit i själva staden några gånger, men inte riktigt besökt själva staden utan då har det varit någon mässa eller liknande. Så det ska bli riktigt kul!

På söndagen ska vi träffa Teo (Mattias son) och det ska också bli riktigt kul, tyvärr så träffar vi inte honom så ofta eftersom det ändå är en bit mellan Svedala och Stockholm. Men man får se till att ta vara på tiden när man väl ses!


Bild från när vi var uppe och hälsade på i januari.
Tycker ni att de är lika?
De är lika spexiga och dåliga på att sitta still iallafall!

Me & I

Hejsan svejsan,

Ikväll har jag varit på Me & I-party för första gången. Hade inte tänkt köpa något från början, men jag kunde ju såklart inte att låta bli när jag väl var där ;)

Detta gulliga set köpte jag till plutten

 

Jag blev lite förvånad över hur mycket kläder till vuxna de hade. Jag trodde att det skulle vara nästan bara barnkläder. Jag blev dock lite förvånad över att de inte hade några plagg alls för gravida.

 

Jaja, nu har jag varit på mitt första Me & I-party, nästa vecka blir det Zelected by house-party hos Mattias syster och sen ska jag har Tupperwareparty här hemma den 22:e april. Mycket party blir det!


Det där med att äta nyttigt...

Dagens matintag:
Frukost - 2 knäckebröd
Mellanmål - 1 knäckebröd
Lunch - 2 mackor
Middag - Intermezzo
Kväll - ev. Någon kaka eftersom jag ska på Me & I-party

Och så här ser de flesta av mina dagar ut (förutom middag på Intermezzo och kakan). Enligt mamma så kommer det komma ut en "undernärd jäkel" som hon så fint uttryckte det. Tror ni det hjälper om man börjar äta nyttigt nu haha?


Effektiva Facebook

Idag när jag satt i bilen med Yoshi och väntade på Mattias så funderade jag på hur vi ska lösa det i helgen. Vi åker upp till Stockholm hela helgen men vi har fortfarande inte hittat någon hundvakt.

Iallafall, jag satt och fotade Yoshi lite medan vi väntade, då fick jag en ide. Jag tar en gullig bild på Yoshi och lägger ut den på Facebook med frågan "vill någon passa denna gulliga vovve i helgen?". Det va mest skrivet på skoj, men nu har det nog löst sig med hundpassningen. Ibland är Facebook bra haha!


Måndag

Sitter i soffan och kollar på min mage, det är så himla kul! Ja vad är det för kul med det tänker ni, jo för tre dagar sedan så upptäckte jag att jag kan se sparka och rörelserna utanpå magen. Det har jag inte kunnat innan, och jag hade aldrig kunnat föreställa mig att det skulle kunna se ut så här. Känns fortfarande väldigt overkligt att det faktiskt bor någon inne i min mage. Jag menar, tänk på det.. Det bor en person inuti min mage. Knäppt!

Ja imorgon går vi in i vecka 28:a så det är nog dags att jag börjar vänja mig :)

Förutom att sitta och kolla på min mage så har jag även hunnit med att fika hemma hos Sara (syster), fick testa viktväktarkakor med bara 1 points i, det va spännande. Trevligt att fika och diskutera lite inredning. Passade även på att kolla lite i deras Mio-katalog och där hittade jag ett soffbord som eventuellt måste flytta in hos oss. Ska försöka dra med Mattias till Mio så att vi kan kolla på det :)


Ja det är ju vitt, stort, matchar matbordet och har plats för förvaring.
Alltså så gott som inflyttat redan ;)

Monteringen av vår Bugaboo Donkey

Satt precis och förde över lite bilder från vår gamla kamera; glömde ju skriva att alla bilderna i det föra inlägget är tagna med vår nya Nikon 1-kamera. Hittills är vi väldigt nöjda med den!

Ja iallafall, när jag förde över bilderna från den gamla kameran så hittade jag flera bilder från när vi monterade ihop barnvagnen. Tänkte att jag skulle visa några av dem :)



Mattias bygger och jag läser beskrivningen



Chassit är ihopbyggt och Mattias provkör



Fixar det sista



Färdig! Mattias ger den tummen upp, nu saknas bara en bebis :)

Soliga söndag

Vaknade vid åtta (sju enligt vintertid) alla tre barnen som vi passade skulle på innebandyträning kl. 10 så det va bara till att gå upp och se glad ut. Som tur är så var det väldigt soligt och fint ute så humöret var på topp redan från början :) Låter tre bilder beskriva vår dag...



Extra vårigt och fint blir det med tulpaner på bordet


Oscar var den första som skulle träna



När vi var hemma från innebandyträningen så gick vi en runda i solen med Yoshi

Till middag blev det tacosrester från igår och sen kollade vi på filmen The help (Niceville), den va riktigt bra. Och samtidigt helt ofattbar, den utspelar sig på 60-talet och visar hur stor skillanden var mellan den vita överklassen och de svarta hemhjälperna. Det är helt galet att det bara är 50 år sedan!

Tre på besök

Efter tacos och filmen om Buddies på äventyr så avslutar vi med lite twister för att verkligen trötta ut dem. Tyckte det va bäst att jag bara tittar på. Känner mig inte så smidig med magen ;)


Paketet från jollyroom

Paketet som jag hämatde ut kom ifrån jollyroom.se. Jag beställde hem lite blandat som kan vara bra att ha.


En skötbädd, vi har inte plats med ett skötbord så vi får köra på en skötbädd ovanpå tvättmaskinen (vi har en bänk över så det blir inte direkt på tvättmaskinen)


Beställde hem ett flexi-belt så att jag kan ha mina vanliga jeans längre tid, beställde även en graviditetsgördel (sexigt!) och ett par gravidtights. Jag kommer bli vansinnigt het!


Jag köpte även en gravidpingla (bola), så här beskriver jollyroom den:
"Babylonia Bola Gravidsmycke är en berlock med en liten xylofon inuti på vilken en boll dansar runt och avger ett svagt vackert ljud vid rörelse. Från cirka 20:e graviditetsveckan kan barnet i magen höra det rogivande ljudet och efter födseln känner barnet igen ljudet."


När vi var och hämtade ut paketet så hämtade vi också ut den nya kameran. Så nu sitter Mattias och läser instruktionsboken, får se om vi kan testa den imorgon när Mattias tre syskonbarn kommer hit och ska sova över :)

Paket

Har precis varit på ICA och hämtat paket. Ska bli spännande att öppna!


En sån dag...

Ja igår va en väldigt händelserik dag, kan man ju lugnt säga. På jobb va det ganska lugnt, allt flöt på bra, glada och nöjda kunder. Som det ska vara alltså :)

Efter jobb så åkte jag hem och städade medans Mattias åkte med sin bror till Malmö för att hämta ett trumset (till Mattias bror, inte till Mattias som tur är). Fick ganska många ordentliga samandragningar och började få rejält ont i ryggen av städandet. Men jag tänkte inte mer på det, städade lite till och sen började jag fixa middag. Medans vi sen satt och åt så började jag få domningar i bägge armarna. En timme senare så satt jag och bölade i soffan, hade kramp och värk i nacken, ryggen, underkäken och armarna (som även domnade bort i mellan åt). Det gjorde så jäkla ont och jag kunde inte slappna av alls vilket gjorde allt mycket jobbigare. Testade med två panodil men det hjälpte inte. Till slut övertygade Mattias mig att ringa till sjukvårdsupplysningen, de rekomenderade mig att ringa in till förlossningen och det hela slutade med att vi befann oss på prenatalavdelningen i Malmö mellan halv ett och tre inatt. Jag var tillkopplade till några maskiner som mätade en massa olika saker men allt såg bra ut med bebisen, som tur är!

De hittade inget fel på mig, jag tror att det kan ha varit en nerv som kommit i kläm i nacken medans jag städade eller liknande. Har bara lite ont i vänsterarmen idag men jag är ändå hemma från jobb och vilar. Stackars Mattias åkte till jobb som vanligt i morse. Han är verkligen bäst, att åka in med mig och sitta med mig i flera timmar där inne. Du är bäst Mattias och jag älskar dig mest av allt!

För att göra det hela lite jobbigare så slog jag fel pin-kod på mobilen tre gånger på vägen hem i natt så nu är telefonen låst och jag hittar inte min puk-kod. Denna dagen kan ju bara bli bättre! Första gången på föräldrautbildningen idag :D

Dagens inköp

För en gång skull så är det inte jag som står för dagens inköp... Vi har pratat lite om att vi skulle skaffa en ny kamera eftersom vi självklart vill ha många bra bilder på lillen när han är född. Jag tyckte att vi kunde vänta lite, det är ju ändå 13 veckor kvar. Men det tyckte tydligen inte Mattias, så imorgon får vi hem en sådan här:



En Nikon 1 J1

Det ska tydligen vara väldigt bra enligt Mattias bror. Någon som testat den?

Vellingeblomman

Måste säga att jag är lite besviken på påskliljorna jag köpte på Vellingeblomman i söndags. De ser mest hängiga ut... Inte alls så vårigt och fint som jag hade tänkt mig.


Jobbig dag

Usch usch usch! Idag har allting känts jättejobbigt. Jag har varit trött, hungrig och darrig hela dagen fastän jag sovit och ätit normalt. Det känns som att magen väger 15kg minst, jag lovar att bebisen gått upp iallafall 5kg bara idag!

Först var det segt på jobb, bara kunder som klagade eller hade konstiga frågor som jag inte kunde svara på. Sen slänga i sig en gyrostallrik med pommes och en cola till det (berätta inte för min barnmorska!!). Maten gjorde så att jag kände mig uppsvullen och illamående, vilket kändes ganska jobbigt när jag sen satt i 2,5h på SORK:s årsmöte. Som var ännu segare än hela dagen hade varit på jobb.. Nä usch nu får jag sluta klaga.

Något positivt (förhoppningsvis) är att jag har beställt två par byxor till Mattias på Campadre idag. Han vägrar ju åka och köpa nya kläder, men han behöver verkligen nya byxor så då får jag ju köpa dem själv. Så jag hoppas verkligen att de passar och att han gillar dem. Han har inte ens sett hur de ser ut än, så det får han kolla på bloggen hehe.

 

 

 

 

 


Besök på MVC

Idag har jag varit på MVC och tagit blodprov, vägt mig och liknande. Japp jag hade gått upp i vikt, magen hade växt och blodtrycket hade höjts. Så allt såg alltså bra ut :)

Vi fick även lite information om föräldrakursen som börjar på torsdag. Och vi fick veta att Mattias kusin ska gå i samma föräldragrupp som oss, extra roligt eftersom de inte har träffats på typ 10 år.


Nä nu ska jag gå och duka. Vi ska testa den rådjursgrytan med svarta vinbär och kantareller och vi gjorde när frysen stängde av sig. Ska bli spännande!


Sökte på gryta för att jag skulle ha nån bild att lägga in och då fick jag fram denna. Blev lite sugen på att skaffa en lila Le creuset-gryta. Vi har två stycken orangea men en till hade ju inte skadat..

Kär i Lexington

När vi var på Sova i tisdags så var där en säng som var helt bäddad i Lexongton, och jag blev kär!



Jag hittade massor som jag vill ha. Synd bara att det kostar så himla mycket.


Det här överkastet vill jag ha, men det kostar 2995kr, någon som har sett  något liknande någonstans?


Jag vill även ha den här fina filten, men 1295kr känns lite väl mycket för en filt. Vi har ju ganska många handdukar från Lexington, jag får väl nöja mig med det så länge.

Jag känner för att göra om lite här hemma, men samtidigt känns det inte riktigt lönt eftersom vi letar efter någon annanstans att bo. Tvåan som vi har nu är ju visserligen en ganska stor tvåa (70kvm) men ett extra rum hade ju inte skadat. Jag vill ju inreda ett bebisrum :) Det är väl inte jätteakut med ett större boende, det tar ju ett tag innan bebisen behöver ett eget rum. Men vi letar iallafall efter ett radhus med trädgård, vi har ju vant oss vid en liten trädgård nu. Jätteskönt att bara kunna släppa ut Yoshi där när han är stirrig och man håller på att laga mat eller liknande. Sen får vi se var det blir, om vi stannar i Svedala eller om vi flyttar en bit. Jag är inne ganska mycket på Lund eller Lomma, men vi får väl se...

Söndag

Vi är nyss hemkomna från Mattias mamma. Där blev det i söndagsmiddag i form av kalops och vi fick jättefina presenter. Både kläder och senaste numret av Mama. Perfekt söndag med andra ord!


Ögonfransförlängning


Lördag

Ja idag är det lördag, känns som att denna dagen har gått väldigt fort. Men en del har vi hunnit med iallafall...

Vi började dagen med frukost (så klart); både fil med flingor och stenugnsbakat surdegsbröd. Vi hade även köpt den nya drickan bifido blåbär som de gör reklam för på tv, men den va verkligen inte god. Smakade som blåbärssoppa utspädd med vatten, väldigt tunn och tråkig i smaken så den rekomenderar vi inte. Vanlig blåbärssoppa är mycket godare :)


Köp inte!
Efter frukosten så åkte jag in till Malmö för att göra ögonfransförlängning och Mattias och Yoshi åkte för att testa trummor med Mattias bror. Ögonfransförlängningen tog ca 3,5 h men det va verkligen värt det. Det är enorm skillnad. Jag ska fota och lägga ut en bild sen, nu har jag ju ingen före bild men ni fattar nog ändå!

När jag var färdig hos Linda som gjorde fransförlängningen så gick jag hem till Therese och fick en rundtur i hennes nya lägenhet, den är verkligen jättefin. Känns väldigt ljus och luftig, det gillar jag :)

Mötte sedan upp Mattias och det blev en runda på Zara och sedan 100-dagars middag på Casa Mia. Ja för idag är det ju exakt 100 dagar till pluttisen är beräknad :) Vi hann även med en runda på Hansa Baby och på Polarn och pyret. Jag testade mammabyxor på P.O.P för nu går det snart inte med mina vanliga jeans längre, men fasen vad svårt det är att hitta mammabyxor som sitter snyggt. Är det meningen att man ska känna sig tjock och ful när man är gravid?


De här byxorna på P.O.P var inte snygga!

Jag kunde inte låta bli!


För er som inte ser direkt vad detta är...
Det är ju en Warblers-body. En sådan måste vår lilla plutt ha (nördigt jag vet!)

Mattias får lära honom att sjunga som en Warbler :D


Warblers är en Glee-kör i serien Glee.

Veliga familjen

Ja vi är verkligen den veliga familjen! Ni kommer kanske ihåg att jag bloggade i förra veckan om att vi hade köpt en säng på ILVA. Ja veliga som vi är så började vi så klart tänka på om det verkligen var rätt säng och så vidare. När vi skulle köpa sängen så fick vi tyvärr inte så mycket hjälp, de på ILVA verkade inte kunna så mycket om sängar. Så när jag berättade för mamma dagen efter att jag va lite besviken på att de inte hade frågat oss hur vi brukade sova eller liknande, så berättade hon om hur jätteduktiga de va på Sova. När de köpte sin säng där så fick de massor av hjälp.

Sova betydligt dyrare än ILVA men vi bestämde oss ändå för att det kan vara värt att lägga lite mer på en säng eftersom vi ändå ska ha den så länge. Så vi avbokade sängen på ILVA och bokade tid med en sängexpert på Sova (ett tips, om man bokar tid innan man åker dit så får man 1000kr i rabatt).

I alla fall, vi bokade tid till igår klockan 18 på Sova Svågertorp. Perfekt tyckte jag för då kunde vi gå på IKEA efter, Mattias va inte lika förtjust i den idéen ;) Men ja, det blev inte så mycket tid över till att gå på IKEA för besöket på Sova tog en hel timme. Vi trodde bara att vi skulle in i typ en kvart och provligga några sängar och sen köpa en, men det va lite mer komplicerat än så. När vi kom in så fick vi till att börja med vars en testkudde. Man kan ju inte testa sängar utan kudde, tycker det va jättebra att alla fick rena kuddar att provligga med :) Sen började vi testa en säng, "hmm ja denna känns ju jättebra, denna tar vi", tyckte vi ja... Så tyckte inte säljaren. Vi fick testa en massa olika sängar om och om igen, och när vi testade den första sängen för andra gången så va den helt plötsligt inte så bra längre. Ja man kan ju säga att servicen var helt outstanding!


En säng från Wonderland blev det till slut. Så nu ska vi bara vänta ca fyra veckor, sen kommer vi sova jättebra!

Förresten, om det är någon som ska köpa en ny säng så har vi en rabattkupong på 1000kr (på valfri säng) som vi får ge till någon :)

Oh My Apple Pie

Ja för några dagar sedan köpte vi ju den nya glassen från Ben & Jerry, vaniljglass med äpplebitar och crunch som skulle smaka som pajdeg. Och ja, den smakade ju som förpackningen sa men den va väääldigt tråkig. B & J:s glass ska vara med mycket choklad, marshmallows, kakbitar, brownies, kolasås eller liknande. Mina favoriter är fortfarande Phish food och Half baked :)



Glassen får betyg 2 av 5

Fanny och Patriks bröllop

Jag har lovat mamma att jag skulle blogga lite bilder från Fanny och Patriks bröllop. De gifte sig i september 2011, så ja jag vet att det är väldigt sent men bättre sent än aldrig!

Det va ett ganska speciellt bröllop, det va nämligen bara jag och Mattias och tre andra par som visste om att det, ja också Fanny och Patrik så klart. Alla gästerna var inbjudna på barndop för deras lilla dotter, ingen visste att det även skulle bli bröllop. Inte ens hon som skulle vara gudmor.

Det hela började med att jag och Fanny satt och fikade hemma hos mig en solig sommardag i juli. Fanny berättade att hon hade föreslagit för Patrik att de skulle gifta sig samtidigt som de ändå skulle ha dop för Olivia. Men hon ångrade lite att hon inte hade frågat honom på något romantiskt sätt, hon la liksom bara fram det som ett slag sådär över middagsbordet. Han sa att han skulle tänka på det. Men Fanny ville ha ett bröllop så hon ville fria på riktigt. Klart att hon skulle får göra det! Så jag och Fanny började planera frieriet...

I augusti åkte jag, Mattias, Fanny och Patrik (och Olivia så klart) upp till Kolmården i tre dagar. Väl tillbaka på campingen efter en trevlig dag på Kolmården så smet jag och Mattias iväg och förberedde för frieriet. Vi gick till en "klippa" med jättefin utsikt och där la vi ut en filt, strödde ut rosenblad och la fram jordgubbar, choklad och champagne. Sen gick vi tillbaka till stugan, vi tog Olivia i vagnen och gick en runda för att Fanny och Patrik skulle få lite ensamtid. Så då tog Fanny med Patrik till frieristället och friade. Han blev jätteöverraskad och svaret blev så klart JA!

Så sen fick vi planera och fixa bröllop på mindre än en månad :) Och Fanny och Patrik ville att bröllopet skulle vara hemligt så det va lite meck med att hålla det hemligt för deras föräldrar och syskon, men det gick.

Själva bröllopsdagen började med att jag och Fanny åkte iväg och blev sminkade och fick håret fixade.

Jag hade ju fått äran att vara brudtärna.

(här är anledningen till att det ena paret visste om att det skulle bli bröllop, Diana som är frisör va jättesnäll och fixade håret på oss)


Självklart blev det champagne och jordgubbar medans vi blev tillfixade

 

Världens finaste och lyckligaste brud

 

Fotografering utanför kyrkan efter själva bröllopet. Tyvärr har jag inga bilder från själva bröllopet eftersom jag stod där framme och Mattias glömde fotografera. Men alla blev jätteförvånade och allt blev jättelyckat.

 

Älsklar denna bilden på mig och Mattias, tagen precis utanför kyrkan efter bröllopet.

 

När fotograferingen var klar så drack vi champagne och sen blev det smörgåstårta, kakbuffé och bröllopstårta. Vi gjorde alla kakor och tårtan själv, det va mycket jobbkan jag ju lugnt säga. Ska fråga Fanny ifall hon har några bilder på kakorna.

Sen var det dags för brudvalsen

 

Som sen gick över i en brudbugg. Såklart! Det va ju trots allt Fanny och Patrik som gifte sig ;)

 

Så nu har jag visat lite hur det var på bröllopet. Det va verkligen jättekul både att planera frieriet och bröllopet och sen att allt blev så lyckat.




Effektiv dag

Ja idag har vi varit väldigt effektiva och duktiga här hemma. Vi har städat vindsförrådet och burit både upp och ner saker från vinden. Vi har rensat och städat lägenheten och det kom en familj och köpte lite inspelningsgrejer som Mattias hade lagt ut på blocket. Så vi har fått det både fint i lägenheten och fått in pengar, vilken söndag!

Nu sitter jag och väntar på Mattias som är hos en kompis och hjälper honom med ett hemsideprojekt. När han kommer hem blir det hemmagjorda hamburgare och klyftpotatis, det ska bli riktigt gott. Till efterrätt blir det.. Ja det här kommer mamma nog inte tycka om; hon är inte så förtjust i våra dyra matvanor haha ;) (vadå mat till 2 pers för 5-6000kr i månaden är väl inte så farligt!?). Det blir en ny sorts B & J-glass som vi inte hunnit testa ännu.




Oh My Apple Pie!
Hoppas den är god

Nu vill man ju inte va tjock

Sitter och kollar runt på några webshopar, det kommer ju in massor av vårkläder nu och jag vill bara ha, ha och ha! Men det mesta kommer ju troligtvis inte passa till våren och sommaren eftersom magen kommer vara ganska stor då. Just nu så kan jag fortfarande ha mina vanliga kläder, men jeansen börjar bli tajta i midjan och vissa tröjor börjar bli lite korta. Jag har köpt ett par mammajeans, men det känns helkonstigt att ha dem på sig.

Jag hade verkligen behövt shoppinghjälp; för jag vill inte köpa en massa mammakläder som jag ska använda i några månader och sen aldrig kommer använda mer. Måste försöka hitta vanliga kläder som kan fungera som mammakläder.

Funderar på att köra in till Malmö för att kolla lite kläder till mig själv, det har ju bara blivit bebisshopping den senaste tiden. Dessa plagg fastnade jag för hos Zara, vill in och kolla på dem på riktigt.


Denna kavaj tycker jag är skitsnygg.
En kavaj passar ju dessutom ihop både med tjockismage och platt mage :D



Blev sugen på att pröva de här byxorna eftersom de har gummiband i midjan, då kanske man kan slippa mammabyxor haha.

Jag hittade även en massa fint till lilleman på Zaras hemsida, tänkte ju mest kolla kläder till mig själv i helgen. Men om man ändå är på Zara så kan man ju lika gärna kolla på barnkläderna också ;)

Uppdatering från matkaoset

Färdigt hittills:

Rådjursgryta med svarta vinbär och kantareller (gjord på ca 1,2kg rådjurskött)
Fiskbiffar att ha i hamburgerbröd eller liknande (gjord på 1 torskblock, 2 laxfiléer och ca 100g räkor)
2 st vegetariska lasagner med ricotta och spenat (gjord på ca 800g fryst spenat)

På spisen / i ugnen:

På spisen har vi en rådjursgryta med smak av Calvados (gjord på 1kg rådjurskött)
Och Mattias har precis börjat på en dovhjortsgryta med smak kanel och rödvin (görs på ca 1kg dovhjortskött)

Kvar i kylen:

4 laxfiléer
1 torskblock
2 kotletter
1 bit högrev av oxe
2 st rådjurssadlar
ca 200g fryst spenat
ca 200g haricot verts
2 kycklingfiléer
4 bitar rödspätta

Mycket mat kvar alltså!

Katastrof!!

Kom hem igår och upptäckte att frysen inte va helt stängd. Så nu har vi massor av halvtinad mat. T.ex. rådjurssadel, dovhjortsstek, grytbitar av rådjur, grytbitar av vildsvin, vildsvinskotletter, laxfilé, kycklingfilé, toskblock, räkor.. ja jag kan fortsätta ett tag; och allt måste ju tillagas idag. Hur ska vi hinna laga till allt? Mattias sitter och försöker planera olika storkok. Känner inte alls för det här idag. Typiskt är ju också att dovhjort och rådjur smakar bäst när det är lite rött, och det får man ju inte äta när man är gravid :(



Kunde inte låta bli

Fick nyhetsbrev från babyshop.se, och då kunde jag så klart inte låta bli att kolla in nyheterna. Hittade en jättefin "onepiece" från Mini Rodini. Och förhoppningsvis ligger den i min brevlåda imorgon :)


Från babyshop.se

Ihopbyggd


Dagens inköp

Ja det är hemskt vad vi är i shoppingtagen. Men idag blev det ett nödvändigt inköp. Vi har äääntligen beställt en ny säng. Vi har behövt byta ut vår säng länge men vi har varit för snåla för att göra det. Så när jag fick ett nyhetsbrev från ILVA i fredags om att de hade kampanj på sängar hela helgen så fick det bli ett besök. Efter en stunds provliggande så bestämde vi oss, men tyvärr får vi inte sängen förrän i slutet på månaden. Vilket störde Mattias väldigt mycket, han ville nog ha med sängen hem meddetsamma ;)


Så här fin är vår nya säng.

Förutom ett besök på ILVA så har vi även hunnit med fika, alfapet och pizza hemma hos farmor. En riktigt trevlig dag med strålande väder :)

Rörigt!


Vårstädning

Fick plötsligt ett städryck så jag har påbörjat städning och om-möblering samtidigt här hemma. Så här är lugnt sagt rörigt just nu. Man ska ju inte flytta möbler och sånt när man är gravid, tänker ni kanske nu. Men det är inte jobbigt alls, jag har kommit på bästa sättet att möblera om på. Man lutar sig bara mot den möbeln som man vill flytta, så flyttar den ju sig. Perfekt! Jag passar även på att sortera och rensa ut lite, man behöver ju faktiskt inte spara allting och man behöver ju inte ha allt framme. Jag har t.ex. plockat undan alla våra vhs:er, vi har ju inte ens en vhs-spelare. Jag har även plockat ner vår stereo med högtalare i en låda. Vi lyssnar alltid på musik på datorn eller tvn med surroundet. Men jag tänker ju inte kasta den, den är bara lite onödig när vi ändå bara har ett rum (har kombinerat kök och vardagsrum) som vi lyssnar på musik i. Vi behöver ingen stereo i sovrummet eller på toan. Men i framtiden så kanske.. Ja alltså inte på toan.

Hoppas bara jag hinner bli klar innan Mattias kommer hem... Annars svimmar han väl när han kommer in genom dörren. Ska ta en bild med mobilen och lägga upp så ni får se hur det ser ut nu :)


Besök hos barnmorskan

Hejsan svejsan,

Idag har jag varit hos barnmorskan och lyssnat på pluttens hjärta. Jag har haft ont i magen några dagar och jag har inte kännt några sparkar alls så jag kände mig orolig för att något hade hänt. Skönt att man kan ringa till barnmorskan då :) Jag fick komm ditt en halvtimme senare för att kolla så att allt var bra. Så hon kände på magen och vi lyssnade på honom. Hon sa att det kändes bra, det kändes som han växte på bra sa hon. Och hjärtat lät bra, man kunde även höra hur han rörde sig en massa och buffade en hel del. Men tydligen så låg han vänd in mot ryggen och då blir det att han sparkar inåt och det är därför jag inte kan känna det (eftersom han fortfarande är en sån liten plutt).

Ja iallafall, allt verkar vara bra med honom, och nu har jag kännt honom sparka. Det va nog powerwalken från vårdcentralen och hem som gjorde det :)

Vill ha!

Ja egentligen är det inte något jag hittat nu. Jag hittade en vas för ca ett år sedan som jag fastnade helt för. Men jag tyckte den va för dyr, kostade 799kr. Nu kostar den 399kr, vilket tyvärr fortfarande är för mycket eftersom jag verkligen försöker spara nu. Vi vill ju spara så mycket vi kan till kontantinsatsen på en bostadsrätt eller ett hus. Men drömma får man ju...


Finns att köpa här:
http://carlssoninterior.se/list_varugrupp.asp?varugrupp=275&t=Rose-serien
(även där bilden är ifrån)

RSS 2.0