Söndagen

Det blev aldrig att jag fick ihop något inlägg igår. Så jag får göra det idag istället helt enkelt.

Söndagen började lugnt med att vi gick upp vid halv nio och började förbereda maten inför kvällen. Vi skulle nämligen fira Mattias födelsedag, vi valde att bara bjuda in de närmsta, alltså föräldrar, syskon och syskonbarn. Då blev vi bara 19 pers...

Det blev lite stressigare eftersom vi även skulle hinna handla och gå på en lägenhetsvisning innan 18.00. Men helt plötsligt så började jag få ont i magen. Kändes som kraftig mensvärk. Men sen försvann det. Men kom tillbaka, och försvann.. och kom tillbaka. Shit kan detta vara någon typ av värkar?! Blev som så att jag fick ligga på soffan medans Mattias var på visningen och sen handlade. Och sen fick han både fixa maten och städningen själv för jag kunde inte resa mig och göra något för då gjorde det bara mer ont. Så när gästerna kom så var det inte städat och maten var INTE klar. Men då märkte man verkligen vilken underbar familj man har. Mamma ställde sig och tillagade laxröran (vi skulle bjuda på tacos) och de andra hällde upp tillbehören i skålar och sen började langen för att få ut allt där vi skulle sitta. Så mat blev det iallafall. Alla hjälpte även till att bära in allt igen och Mattas syster diskade som om hon aldrig gjort annat. Tack så himla mycket för all hjälp, jag behövde i princip inte göra mer än att peka och det va underbart!

Någon annat som var underbart var att lägga sig på soffan när alla gått hem. Förvärkarna (eller vad det nu va) hade avtagit nästan helt vid tolv på natten så vi kunde gå och lägga oss, och på morgonen när jag vakande så var det helt borta.

Glömde som vanligt att använda kameran under kvällen, så himla tråkigt. Men men, inte mycket att göra åt det nu.


Grattis i efterskott min älskling ♡

Frukostdags

Sitter och ska äta frukost nu, sen ska jag försöka blogga om den händelserika gårdagen...


Kunde inte låta bli...

Fortsätter det vara så här varmt så lär vi ju inte behöva några kläder alls till vår lilla bebis. Men när jag och Mattias va inne i Malmö förra fredagen så kunde jag ändå inte låta bli att köpa något gulligt till honom. Vi har nästan ingenting i storlek 50, och eftersom han troligtvis kommer ha den storleken när han föds (iallafall enligt ultraljudet) så ville jag ha något fint i den storleken.

Så eftersom startpaketet från alltforforaldrar.se innehöll både en rabattcheck på 25% på kappahl och en check på en gratis body från Kapahl, så blev det ju ett besök just på Kapahl.


En gratis body..


Och sen 25% rabatt på resten
Från Kapahls Newbie kollektion så klart!

Värmen

Klaga inte på solen. Klaga inte på värmen. Det får man höra hela tiden, och ja vi får väl vara glada att vi inte har regn, men 28 grader i skuggan är mer än vad jag klarar av just nu. Speciellt eftersom de enda paret gravidbyxor jag äger är ett par jeans. Eller ja, fram tills nu. Jag kom precis hem från en minishoppingrunda på Jägersro center. Jag var tvungen att köpa något som passar. Köpte ett par jeansshorts och en klänning, men jag känner mig inte riktigt nöjd ändå. Hade gärna haft något mer svalt plagg. Jaja, jag får väl helt enkelt låta bli att gå ut tills det har blivit kallare eller tills ungen är ute.

Som om inte värmen var nog så var bilen som en ugn. Det spelade ingen roll att jag hade kyla på för fullt, det blev aldrig svalt. Typiskt nu har den jäkla AC:n gått sönder tänkte jag och ringde Mattias för att berätta (beklaga mig), men nä, tydligen hade Mattias stängt av AC:n. VARFÖR FÅR MAN FÖR SIG ATT GÖRA NÅGOT SÅNT!?!


Nu i min ägo

Vi har det bra

Vi har långresor, och vi har det sååå bra!


På gång

Ja nu har jag påbörjat förberedelserna.. Täcket, kudden och lakanen är tvättade, även alla kräkhanddukar är tvättade. Jag har precis sorterat upp pluttens alla kläder efter hur de ska tvättas, och nu är den första maskinen med kläder igång. Ser fram emot att hänga upp de pyttesmå kläderna på tork och sen vika dem och lägga dem i pluttens egna låda.


Här är en del av kläderna innan jag sorterat dem i högar

Jag tycker det är jättesvårt att veta hur mycket kläder man behöver; men jag tror att vi har så att vi klarar oss nu iallafall. Sen vet man ju aldrig, om vi får en riktig kräkis så kanske jag får skicka Mattias att köpa fler bodys sen ;)


Som vanligt så hjälper Yoshi till på sitt eget sätt ;)

Massor av presenter

Vi fick verkligen massor av presenter! Så nu blir det många bilder..

 

Av Mamma, Pappa, Ronja och Carl fick jag en "akutväska". En väska packad med det viktigaste ifall vi skulle behöva åka in till förlossningen snart. Allt tvättat och klart ;)

 

En massa kläder fick de plats med i den lilla väskan, 3 kortärmade bodys, 2 par strumpor, 2 mössor, en långärmad body med matchande shorts, två par byxor och en pyjamas. Dessutom var där några blöjor och en förpackning våtservetter. Så nu är vi redo för förlossning... eh nästan iallafall

 

Av min familj fick vi även en mysig badcape och den fina lilla buketten gjord av bodys och strumpor (som jag visade innan)

 

Av Mattias mamma fick vi ett mysigt fårskinn som vi kan ha i vagnen eller på golvet när bebisen ligger där. Får va försiktig med det om det ligger på golvet, tror att Yoshi kanske försöker lägga beslag på det..

 

Av Sara (syster) fick vi en cool tjocktröja

 

Mamma hade även stickat en mysig liten overall pch en jättesöt sjömanströja till plutten

 

Av min familj fick vi även en sparkdräkt som kommer förvandla vår bebis till en panda och en sparkdräkt som ser ut som finbyxor, skjorta, väst och fluga haha

 

Av Fanny (som jag känt i princip sen jag föddes) fick vi detta jättegulliga set. Vi fick även kräkhanddukar och dregglisar, perfekt!

 

Av Mattias syster fick vi en mysig filt med Laban på.

 

Tack så hemskt mycket för alla fina presenter och tack för den fina Babyshowern!

 

 


Magen

Inte en jättebra bild... men det är en del som har undrat hur stor magen är nu.

Tog denna bild igår, då hade det gått exakt 34 veckor.


Babyshower

Nu var det ett tag sedan jag bloggade, har helt enkelt inte orkat. När jag kommer hem från jobb så är jag så trött så att jag bara äter och sover (typ). Börjar fundera på att gå ner i arbetstid, heltid börjar kännas jobbigt, det är ju trots allt mindre än 6 veckor kvar nu!

Men tillbaka till rubriken... I söndags skulle vi ha en reporter från en biltidning på besök, vi skulle va på jobb kl ett men jag kände inte för det så när Mattias kom hem för att hämta mig (han va på jobb tidigare för att förbereda) så gick jag runt i mjukiskläder och jag hade inte gått och duschat. Jag skippar sa jag, men Mattias lät helt desperat "Du måste följa med, snälla jag klarar det inte utan dig". Det är nog första gången han sagt snälla så jag blev helt chockad och tänkte att han måste ju vara jättenervös inför reportaget. Så det va bara att hoppa in i duschen och sen byta om. När vi kom fram till jobb så va min syster där, "kom jag ska visa dig någonting". Jaja då...

Gissa om jag blev överraskad när jag kom in i mina föräldrars hus, där hade de fixat en jättefin babyshower för mig (och vår lilla bebis). Jag hade ingen kamera med mig eftersom jag trodde att jag bara skulle till jobb, men jag har fått några bilder av Mattias syster. Och senare så ska jag fota de fina presenterna jag fick så att ni får se dem med.


Så här fint var det pyntat på bordet

 

Mamma och Ronja (lillasyster) hade gjort en fin blöjtårta :)

 

Min plats

 

Allt i blått för vår lilla kille :)

 

Även kakorna var blåa

 

Smarrig tårta

 

En av presenterna var en fin blombukett, gjord av två bodys och fem par strumpor :D

 

Det va en jättefin och mysig babyshower, med både god mat och goda kakor. Ska visa presenterna sen och jag ska även visa haklapparna. Alla som var på babyshowern fick nämligen göra en haklapp till vår lilla plutt :)


RSS 2.0