Kan jag få?

Vi har fått en matglad liten tiggare här hemma.. Och då menar jag inte hunden ;)


God morgon

Vi låg och myste länge idag. Jesper låg och pratade en massa medan jag läste. Har börjat läsa boken "50 nyanser av honom". Har inte kommit så långt än..

Så nu kör vi frukost framför tvn och sen får vi se vad vi hittar på med idag.


Babysim

Vi går på babysim varje lördag och  igår hade jag med kameran och fotade. Här kommer lite bilder :)
 
Snart dags för ett dyk..
På väg ner
 
På väg upp igen
 
 
Jippie! Pappa är bäst på att göra karusellen
 
Jesper är ute och styr båten

Ny kamera?

Just nu lånar vi Joakims kamera (Mattias bror) för att se om vi vill ha den (eller en liknande) kamera. Tänkte bjuda på några bilder som vi tagit i veckan, lite skillnad från de bilder jag brukar blogga. Mobilbilder är ju vad de är..
 
 
 

Titta vad jag kan

Det är lite vingligt och det är inte så jättelänge, men titta vad jag kan nu!


Aja baja

Jesper! Vad har vi sagt om att mata hunden vid köksbordet; Aja baja!


Så fin och mysig

Ett av de bästa köpen vi gjorde är denna filten. Mörkblå med stjärnor på och teddy på andra sidan, så mysig!

Perfekt att mysa med i soffan, ja om man får någon chans för bebis och Yoshi.


Morgonmys

Det är något av de bästa jag vet. Jag och Jesper brukar ligga kvar länge och prata och busa hihi

Vi va på Gekås i Ullared igår, fy fan säger jag bara. Ska berätta mer om det sen och även visa några fynd vi gjorde.


Fars dag

Vi firade fars dag först genom att Jesper sjöng en egenkomponerad sång för Mattias ;) och sen på kvällen så bjöd vi hem mina föräldrar och syskon på middag. Som vanligt så blev det inte mycket fotat, måste verkligen hitta laddaren till kameran snart för jag är så trött på mobilbilder.

Kvällens meny som vi bjöd på såg ut så här:
Förrätt Muskotdoftande svartrotssoppa med grissini
Varmrätt Vildsvinsryggbiff med potatisrosor och en sås med smak av rödvin och kakao
Efterrätt Chokladfondant med hallon och blåbär

Gästerna sa att de tyckte det var gott, så man får väl hoppas att de inte ljög ;)

Så idag är vi trötta efter allt städande och matlagande. Har haft Jesper i bärselen jättemycket i veckan som var och det känns i ryggen. Jesper har varit så himla gnällig och har velat vara i famnen hela tiden. Tycker selen är väldigt bra och det är absolut ett av de bästa köpen vi gjort!

Här är en bild på varmrätten:


Det går långsamt framåt..

Ja inredandet av den nya lägenheten alltså. I söndags fyndade vi en begagnad loftsäng på en loppissida på facebook, istället för 1600kr för en ny så betalade vi 100kr. Så nu ska vi bara köpa en ny madrass till den sen så har Teo en säng.
 
En sån här är det, fast vår ligger i delar uppe i pojkarnas rum. Jesper och Teo ska dela rum och eftersom Jesper kommer att sova inne hos oss ett bra tag till och Teo är inte hos oss så ofta så kommer det mest bli ett lekrum. Så jag har tänkt hänga upp något tyg runt om och ha en madrass och massa kuddar under så får det bli en koja/mys-/läshörna. 
Efter Jespers megagnälldag i tisdags så behövde jag lite tystnad, så jag och syrran tog bilen och körde till IKEA. Det blev några inköp; en barnstol till Jesper, en tvättställning, handtag till köket, en betjänt och sen lite blandat smått till köket.
 
Så här ser betjänten ut.
Ska städa lite här hemma så kan jag visa hur det ser ut här istället för att bara visa bilder från IKEAs hemsida ;)
 
Och slutligen dagens inredningsköp.. Vi har äntligen beställt ett soffbord. Det är beställt på Bolia och de tillverkar när de fått beställningen så vi kan hämta det den 28:e november. Längtar! Nu ska vi bara lyckas bestämma vilken tv-bänk vi ska ha, och sen behöver vi ju en byrå till hallen, ett nytt skoställ, en hatthylla, tavlor och mattor till vardagsrummet, ett klädskåp till Jesper mm mm. Ja det kommer nog ta lång tid innan vi är färdiga med inredningen, men några fina inredningsdetaljer hoppas jag att vi hittar på tisdag då vi har planerat in ett besök på Gekås i Ullared :D Är lite nervös över hur det ska gå att ha med Jesper, men vi får ta med bärselen och turas om att bära. Den älskar han ju att sitta i :)
 
Så här ser bordet från Bolia ut

Snälla mormor

Jesper fick en Bumbo av sin mormor i fem månaders present. Så han firade sin månadsdag med att läsa en bok sittandes i Bumbon. Skickade en bild till hans mormor och fick tillbaka: "Ser att det är mormors gosse, inget går upp mot en bra bok" Hehe stämmer kanske, vet ingen som läser så mycket som min mamma. Eller jo, min mormor gjorde när hon levde. Hon hade varit stolt över Jesper ;)


5 månader idag

Idag blir Jesper hela fem månader, tiden går så fort. På senaste BVC-besöket (i torsdags) så vägde han 5830g, lite skillnad från när han föddes. Han gick ju ner en del i början och som minst vägde han 2770g, så 3kg har han iallafall gått upp. Tre mjölkpaket, det låter mycket, svårt att fatta att han varit så liten.

Utvecklingsmässigt då; han kan resa sig lite på armarna när han ligger på mage, vända sig från rygg till mage kan han bara på mjukt underlag (alltså när han får lite hjälp) och från mage till rygg kan han inte alls eftersom han mest skriker när han ligger på mage. Han är på god väg att kunna sitta själv, några sekunder håller han balansen innan han trillar, men han har ju en sån liten rumpa. Inte mycket till tyngdpunkt där inte ;) Annars så skrattar han och snackar på en massa, är ju glad för det mesta så det är härligt.


Housewiven Annie

Som vanligt så förberedde jag lunch till Mattias. Hembakt bröd, kokt ägg, fil med varma bär och ett försök till en hemmagjord mocca (måste nog öva på den hihi). Kände mig som en riktig housewive!

Jesper är redo att hugga in, ja Mattias också så klart.


Gnällis

Usch Jesper har varit supergnällig i flera dagar nu. Han är inte gnällig exakt hela tiden, men när han väl är det så kan han bara börja skrika som en tok. Ett sorts skrik som han aldrig skrikigt förut, det är så det skär i öronen och jag känner mig så ledsen för ingenting jag gör hjälper. Kan det va tänder? Extremt magont? Idag sov han i 1h och 45min, sen va han vaken ungefär en timme innan han började skrika. Så det borde ju inte va att han är trött, hungrig kanske? Han kanske inte blir mätt. Men ibland när han skriker och jag försöker mata så vägrar han äta. Aaah jag blir tokig på det här!

Så dom han tuggar på sin mormor så tror man ju att det ska vara tänder på gång. Men det känns inget i hans munn..


Det är inte bara jag som tänker på julen

När vi var hemma hos mina föräldrar i söndags så fick Jesper lite presenter..


Nytt i lilla garderoben

Här är de kläder jag köpte till Jesper när vi va på Emporia. Alla tre ifrån Kappahl. Känns så stort att köpa allt i strl 68, men det är ju inte lönt att köpa 62 för det använder han just nu och han växer jättesnabbt. Jag gråter en skvätt för var plagg jag måste lägga i plastbacken i väntan på syskon/kusiner. Har blivit många skvättar den senaste tiden för nu har jag sorterat ut nästan allt i strl 56.


Snart är det jul

Har börjat fixa julklapparna nu. Har hittills köpt påslakan till Jesper (när han är ett halvår så ska Stokkesängen byggas ut och då blir det dags för större täcke) och en ny säng till Yoshi. Inte så spännande julklappar, men alla paket kan inte innehålla leksaker. De ska nog få några hårda paket också ;)
 
Fint bäddset Moln från Färg och form
 
Sött bäddset med Nalle Puh
Och en säng till Yoshi ifrån fatboy
 
När vi var på Emporia så var vi inne o Lexingtons affär, och eventuellt blir det ett bäddset till där ifrån. De kostar ju en del men de är så himla fina!
Förresten så skrev jag ju att jag skulle visa våra köp från Ilva; anledningen till att jag inte gjort det är att jag fortfarande inte kan bestämma mig för om vi ska behålla kuddarna eller inte. Vi köpte prydnadskuddar till soffan men de känns inte rätt. Den ena är för stor och den andra är fel färg, inte lätt att vara kräsen ;)
 
Nu ska jag fortsätta mysa. Yoshi och Jesper sover på en filt här bredvid mig, de ligger tätt intill varandra och de ser så gulligt ut. Men reser jag mig för att ta kameran så kommer de vakna båda två. Typiskt!

Ännu en mysdag

Idag har vi först myst hemma med Jespers moster/gudmor på besök och nu är vi hos hans mormor och morfar och stannar här på middag. Hemskt va vi är bra på att mysa!

Ska se ifall jag kan visa våra inköp från ILVA sen, de hade 20% på allt igår så då var vi ju tvungna att åka dit :D

Jesper tränade magläge i förmiddags. Han ska fotograferas nästa lördag av samma fotograf som gjorde nyföddfotograferingen. Tänkte att vi skulle få några fina bilder när han ligger på mage så nu är det öva öva öva som gäller!


Mysdag

Idag har vi myst hemma hos mina föräldrar. Vi blev bjudna på middag och de fick mysa med Jesper, bra byte ;)

Jag och min lilla mysis


RSS 2.0